Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2008

ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ...ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ....

“Δημοκρατική Πολιτεία της Μακεδονίας” η πρόταση Νίμιτς

Το όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (Demokratska Republika Makedonija) φαίνεται πως θα προτείνει ο ειδικός Μεσολαβήτης του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς ως όνομασία των Σκόπιων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερ» των Σκοπίων, την Παρασκευή.

«Demokratska Republika Makedonija θα είναι η πρόταση -πιθανότατα και η τελευταία- για την επίλυση της 15ετούς διένεξης μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας γύρω από την ονομασία της Μακεδονίας, πριν από την αναμενόμενη πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.Την Τρίτη, στην Αθήνα, ο διαμεσολαβητής κ. Μάθιου Νίμιτς θα παρουσιάσει την τελευταία πρόταση, πριν από τις σημαντικές ημερομηνίες για αρκετές δεκαετίες στο μέλλον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, το οποίο και αποδίδει την συγκεκριμένη πρόταση σε πιέσεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, τρία ήταν τα επικρατέστερα ονόματα για την ΠΓΔΜ τα οποία και συζητήθηκαν στο τραπέζι του Υπουργείου του Εξωτερικών των ΗΠΑ, του γνωστού Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

• «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας»
• «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας»
• «Δημοκρατική Πολιτεία της Μακεδονίας» (Demokratska Republika Makedonija) το οποίο και επεκράτησε με το σκεπτικό καθώς είναι απόλυτα σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ το πρόθεμα «Demokratska» είναι αρκετά σύνηθες σε αρκετές χώρες του κόσμου.



Την Πέμπτη τα «κακά μαντάτα»

Αν η συγκεκριμένη πρόταση αποδεχθεί αληθινή τα… βαφτίσια των Σκοπίων πιθανόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ανακοινωθούν στην Υπουργό Εξωτερικών κ.
Ντόρα Μπακογιάννη από την ομόλογο της κ. Κοντολίζα Ράις, στην προγραμματισμένη συνάντηση τους την Πέμπτη στην Αθήνα.

Μια ανακοίνωση που αν τελικά πραγματοποιηθεί, αναμένεται να εκθέσει ολόκληρη την κυβέρνηση, οι διακηρύξεις της οποίας για μη ύπαρξη της λέξης
«Μακεδονία» στο τελικό όνομα φαίνεται να απομακρύνονται άρδην.

πηγή : e-liberta.gr


ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ...




1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Δεν ειναι για γέλια δυστυχώς.
Αν και μόνο αυτό μας μένει πια, να γελάμε με τα χάλια.
Η λέξη "Μακεδονία" δεν βγαίνει με τίποτα πια απο μεσα. Ακόμα και με διπλή ονομασία, διεθνώς θα το λένε Μακεδονία.
Και μετά θα τους κάνουν και συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.
Και ανεξαρτησία Κοσσόβου στο καπάκι.