Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Fashion victim….



ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ....

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 14χρονος, ο οποίος προκάλεσε πνιγμό στον εαυτό του ακολουθώντας οδηγίες από το διαδίκτυο.


Το περιστατικό συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου στο σπίτι του παππού του παιδιού σε χωριό της Πέλλας. Το παιδί είχε πάει στην τουαλέτα και επειδή άργησε να βγει, ο πατέρας του ανησύχησε, έσπασε την πόρτα και βρήκε το παιδί του κρεμασμένο με μια πετσέτα προσώπου, την οποία είχε στηρίξει σε μια μεταλλική κρεμάστρα.


Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ανακοπή και μερικές μέρες αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, το παιδί, λόγω της ανακοπής, έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη και δεν μπορεί να γίνει ακόμη ασφαλής πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του.


Οι γονείς του 14χρονου κατέθεσαν ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με την αστυνομία που εξετάζει τον υπολογιστή του παιδιού, είτε προσπάθησε να μιμηθεί κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι του διαδικτύου, είτε καθοδηγούμενος από πληροφορίες από το ίντερνετ επιχείρησε να προκαλέσει ηδονή στον εαυτό του μέσω της ασφυξίας.


Το πραγματικά τραγικό περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει και πάλι τις γνωστές επιθέσεις εναντίον του διαδικτύου. Επιθέσεις αφάνταστα βολικές, καθώς είναι καλύτερο να κατηγορούμε το διαδίκτυο παρά να ψάχνουμε για τις πραγματικές ευθύνες της κοινωνίας και φυσικά των γονιών. Εκτός αν ισχυρίζεται κανείς ότι είναι σωστό παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών να σερφάρουν ανεξέλεγκτα.


Επίσης, είναι πολλές οι περιπτώσεις που το διαδίκτυο έχει βοηθήσει πραγματικά, όπως τον Νοέμβριο του 2007 όταν ο αδερφός θύματος ασυνείδητου οδηγού έκανε έκκληση μέσω των Blogs, ώστε να βρεθεί ο δράστης. Ο οδηγός παραδόθηκε στην αστυνομία λίγες ημέρες μετά. Και υπάρχουν φυσικά και πολλά άλλα παραδείγματα που το διαδίκτυο έδωσε λύσεις ή προσέφερε καλές υπηρεσίες.


Επομένως, το αν το διαδίκτυο ωφελεί ή βλάπτει την κοινωνία, εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Αυτό καλό θα είναι να το θυμούνται όσοι βιάζονται να το δαιμονοποιήσουν με κάθε ευκαιρία.


πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: