Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2007

βραδινές περιπολίες


Τα ξεφτίλια κυματίζουν
οι επίσημοι δακρύζουν

το μετρό στην Ολυμπία
και ο έρωτας στη μαύρη αγορά

τα σικέ χτυπάνε φιέστα
και η πρέζα δίνει ρέστα

ανοξείδωτο το άγχος
και η πλήξη παίζει δορυφορικά.

Βραδυνές περιπολίες
κράτα εσύ τις εξουσίες

παίρνω εγώ τα όνειρά μου
και τα βγάζω βόλτα στα στενά

βραδυνές περιπολίες
κράτα εσύ τις εξουσίες

να σου γράφω αφιερώσεις
τοίχο τοίχο δε σ'αντέχω πιά.

Βρέχει κύπελα η τρέλλα
και η μοναξιά ομπρέλλα
τα εξάσφαιρα γαυγίζουν
σπάει τα ρεκορ και τρέχει ο τσαμπουκάς

ξεπουλάνε οι προστάτες
αναψυκτικά φλοκάτες
θα μας μείνουν τα καπέλα
τα χαπάκια και το νέφος της φωτιάς.




Στίχοι- Μουσική-Πρώτη εκτέλεση : Σταμάτης Μεσημέρης

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tromero tragoudi kai tromeroi stixoi!
poy to thumi8ikes!
mprabo!

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο τραγούδι και έπαθα πλάκα που το είδα εδώ.Μπράβο.Το Σταμάτη τον γουστάρω από τότε που είδα στίχους τραγουδιών του σε τοίχους και επειδή δεν εμφανίζεται στα μέσα.Σα πραγματικός δημιουργός του δρόμου δε φαίνεται να ψήνεται με τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.Και πάλι μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ήταν είναι και όπως δείχνει η περήφανη στάση του θα παραμείνει ο δικός μας αιρετικός αμφισβητίας και ασυμβίβαστος ΣταμάτηςΜεσημέρης. Μεγάλη υπόθεση αυτός ο δημιουργός των στιγματισμένων και κατατρεγμένων να συνεχίζει ακάθεκτος χωρίς να ενσωματώνεται στο σύστημα της αντιπνευματικής αφασίας.Συνθέτης και ποιητής της μοναξιάς και της κόντρας με τις λογικές των αριθμών των αλλοτριωμένων.Μπράβο σας

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσημέρης ρίχνει τις μάσκες των βολεμένων και των εφησυχασμένων μια ζωή.Γι αυτό ποτέ δεν έχει δώσει ούτε μια συνέντευξη δε δίφωνα και άλλα περιοδικά της πλάκας.Συγχαρητήρια μεγάλε και δικέ μας.

Ανώνυμος είπε...

O ποιητής και συνθέτης των αμαρτωλών ονείρων.Καταπληκτικό τραγούδι.Ύμνος στην απόλυτη ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Η λογοκρισία που έγινε σε αυτό το τραγούδι εκθέτει το παρακράτος της εξουσίας του 90 αλλά και τους σταρ εκείνους που το παίζουν τάχα ήρωες και αντιστασιακοί ενώ ποτέ δεν τους έγινε καμμιά παρενόχληση από καμμιά εξουσία.Αφού μαζί τρώνε μαζί πίνουνε και μαζί τα κονομάνε.
Σταμάτη να είσαι καλά και να αγωνίζεσαι για όλα αυτά που λένε οι τραγουδάρες που έγραψες και που συνεχίζεις να μας δίνεις.Για να έχουν δικαίωμα τα όνειρά μας να πετάνε.Και για να τραγουδάνε τα κουρέλια.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά.Μπράβο.Αυτοί είναι τραγουδοποιοί που έχουν ανάστημα και άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρίκια παίδες.Και πού να ξέρατε ότι ο Μεσημέρης ξαναβρίσκεται με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου γράφοντας καινούργια Ελλάς Πόρτο ρίκο Δε σηκώνει και ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ.Πάμε γερά.Κοιτάμε ψηλά.Ονειρευόμαστε μέσα στη κατρακύλα και στη σαπίλα.Μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος ποιητής και συνθέτης όλων των στιγματισμένων που δε σκύβουν σε κανένα κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το Φθινόπωρο έρχονται κι'άλλες δυό δουλειές του Σταμάτη(φουλ επίθεση)από τη LEGEND αυτή τη φορά:το προσωπικό του σιντί(8ο) και το γρουπ Αλχημιστες που τους ετοίμασε 13 καινούργια ροκ τραγούδια.Αμην και πότε

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται το Να καούν και ο Βασίλης σπάει κόκκαλα.Μπράβο τους.Μετά από Ελλάς και Πόρτο Ρίκο και τόσα άλλα το δίδυμο Παπακωνσταντίνου-Μεσημέρης φαίνεται πως θα ταράξει ξανά τα θολά νερά της Ελληνικής τραγουδιστικής μιζέριας.Δε γερνάνε οι αξίες!

Ανώνυμος είπε...

Τη Δευτέρα 26 Μάη κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό υλικό του γκρουπ Αλχημιστές με τίτλο "Καύτρα"σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Μεσημέρη.
Το ίδιο βράδυ στις 9.30μμ θα γίνει η πρώτη συναυλία των Αλχημιστών και του Σταμάτη με το υλικό αυτό στη μουσική σκηνή Οξυγόνο Live.