Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

εθνικός προμηθευτής






Τα σκήπτρα του εθνικού προμηθευτή του κρατικού τζόγου απένειμε η κυβέρνηση Καραμανλή στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη με την απευθείας ανάθεση των 230 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ στις 31 Ιουλίου, ανακοινώνοντας μόνο τα 96,5 εκατ. ευρώ.

Χθες, η «Ε» αποκάλυψε, ότι η τριπλοκλειδωμένη σύμβαση (20 άρθρων και 54 σελίδων) του ΟΠΑΠ με την κοινοπραξία Intralot κοστολογείται επιεικώς με 230 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ) για τα τρία χρόνια και πάνω από 300 εκατ. ευρώ αν αυτή παραταθεί για έναν ακόμη -τέταρτο- χρόνο.
Το κόστος αυτό, που ο ΟΠΑΠ απέκρυψε, είναι δυόμισι φορές υψηλότερο απ' αυτό που ανακοινώθηκε (συντονισμένα από ΟΠΑΠ και Intralot την 1/8/2007) και διαμορφώνεται, αν συνυπολογιστούν τα τιμήματα των υπηρεσιών τεχνικής λειτουργίας και συντήρησης των τερματικών (29.400) και των δύο μηχανογραφικών κέντρων.
...Αν και ανέλαβαν την υποχρέωση να εξυγιάνουν τον ΟΠΑΠ, κάνοντας έναν διεθνή διαγωνισμό, με τον οποίον ο οργανισμός θα αποκτούσε δικό του πληροφοριακό σύστημα, κατάφεραν ένα ακριβό leasing, εγκαθιδρύοντας την Intralot και ως συμπαραγωγό και νέων παιγνίων... Έτσι νεκρανασταίνεται και η καταγγελθείσα ως αποικιοκρατική από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή σύμβαση του Στοιχήματος του 1999, η οποία αποτελεί και τη μάνα-σύμβαση για ένα come-back του Σ. Κόκκαλη στο ΠΑΜΕ Στοίχημα και μάλιστα -τώρα- χωρίς ρίσκο.
...Αν ο ΟΠΑΠ καταγγείλει τη συμφωνία για οποιονδήποτε λόγο, υποχρεώνεται να αποζημιώσει πλήρως την Intralot. Δηλαδή αν αυτό συμβεί αύριο, αυτό θα του κοστίσει περίπου 230 εκατ. ευρώ! Συν 20 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για την υλικοτεχνική υποδοχή, συν άλλα 58,520 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για την άδεια χρήσης του λογισμικού μέχρι το τέλος του 2016!
πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: