Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2007

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ...ΑΡΚΕΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΑΡΚΕΤΑ....


ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ...
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΩΛΟΧΩΡΑ ???


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας θα ανακοινώσει τις νέες αυξήσεις, οι οποίες μάλιστα ενδέχεται να ισχύσουν ακόμη και από το ερχόμενο… Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει ήδη παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό τη γνωμοδότησή της, βάσει της οποίας ζητάει αυξήσεις της τάξεως του 5%-10% για τα οικιακά τιμολόγια – ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης – και 20%-30% για το βιομηχανικό τιμολόγιο. Επιπλέον, στη γνωμοδότηση υπάρχει εισήγηση για απελευθέρωση του Ρεύματος Υψηλής Τάσης από την 1η Ιουνίου του 2008.

Ωστόσο, ενδέχεται οι αυξήσεις που θα ανακοινωθούν να είναι κλιμακωτές. Έτσι, υπάρχει περίπτωση για κατανάλωση έως τις 800 κιλοβατώρες να μην γίνει αύξηση, για κατανάλωση από 801 ως 1.200 κιλοβατώρες η αύξηση να είναι 5%, για κατανάλωση πάνω από 1.200 κιλοβατώρες να είναι 10%.

Εν τω μεταξύ, για την ώρα τουλάχιστον, τα μέλη της ΡΑΕ δεν έχουν συμπεριλάβει στην γνωμοδότησή τους κάποια πρόταση για καθιέρωση ρήτρας καυσίμων, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο και δύσκολο στην εφαρμογή του μέτρο.

Εμμένει ο Τάκης Αθανασόπουλος

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος εμμένει σε ανατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 30%, με μέσο ποσοστό για τα οικιακά τιμολόγια το 21%, και ημερομηνία ισχύος της αύξησης την 1η Δεκεμβρίου.


πηγή - e-liberta.gr

1 σχόλιο:

angelos είπε...

ki anarwtiemai twra egw..
kalutera i apeleutherwsi tis agoras energeias h enas eniaios dimosios foreas (i dei dld)..
mpros gkremos k pisw rema