Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2007

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ....Στη φυλακή επειδή ονόμασε ένα αρκουδάκι “Μωάμεθ”....







Η άδεια που έδωσε στους 7χρονους μαθητές της να ονομάσουν ένα λούτρινο αρκουδάκι Μωάμεθ, οδήγησε μια Βρετανίδα δασκάλα στις φυλακές του Σουδάν, κατηγορούμενη για προσβολή του Ισλάμ.

Η 54χρονη δασκάλα από το Λίβερπουλ, Gillian Gibbons,
κατηγορείται για βλασφημία και σύμφωνα με τον νόμο όχι μόνο αντιμετωπίζει ενδεχόμενη φυλάκιση για 6 μήνες, αλλά είναι πιθανόν να μαστιγωθεί 40 φορές.

Η Gibbons ζήτησε από τους μαθητές της στο Unity High School του Χαρτούμ να διαλέξουν ένα όνομα για την καινούργια μασκότ της τάξης, ένα
λούτρινο αρκουδάκι, το οποίο χρησιμοποιούσε στα πλαίσια μαθήματος για τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Τελικά όμως πλήρωσε το αθώο της λάθος, και τώρα βρίσκεται φυλακισμένη στο Χαρτούμ, ενώ συνάδελφοι της εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια της, καθώς ήδη φανατικοί ισλαμιστές έχουν μαζευτεί έξω από τη φυλακή όπου κρατείται.
«Υπάρχουν εδώ άνδρες με ρόπαλα που ζητούν από την αστυνομία να τους την παραδώσει ώστε να τη σκοτώσουν», δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο διευθυντής του σχολείου, Robert Boulos.

Μάλιστα, ο Boulos επεσήμανε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό ως τον Ιανουάριο, καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα. «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα» σχολίασε χαρακτηριστικά.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, απαγορεύεται η οποιουδήποτε είδους απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ.... 


πηγή - cosmo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: