Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2007

LAKIS LAZOPOULOS....


ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ blog
KAI ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΤΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ
ΦΕΤΟΣ. ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ...ΟΜΩΣ...
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ...
ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ....ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ....
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 1997 ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΛΙΓΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (...)
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΤΕΡΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ...




ΜΗΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!



Χθες έτυχε να βρίσκομαι σε ένα φιλικό σπίτι όπου ο λαός παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα το μεγάλο hype της εποχής, τον Λάκη Λαζόπουλο στο "Αλ Τσαντίρι News". Βασικά ήταν σαν να ζούσα σε replay το απόγειο της δόξας των "10 μικρών Μήτσων". Και δεν άντεξα περισσότερα από 15 λεπτά. Εξηγούμαι. Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας καλός ηθοποιός που καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του με την σκληρή δουλειά. Ταλέντα υπάρχουν πολλά, ο καθοριστικός παράγοντας που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει είναι η σκληρή δουλειά. Καλό το "τσαντίρι" του Λάκη, δουλεμένο, αρκετές έξυπνες ατάκες, περνάει η ώρα ευχάριστα. Μέχρι το σημείο όμως που αρχίζουν και μπερδεύονται οι βούρτσες -then you see the glass hidden in the grass.
Γιατί άλλο πράγμα είναι η σάτιρα, και άλλο πράγμα το opinion leadership και η κοινωνική μηχανική. Δεν κρίνω προθέσεις, αλλά αποτελέσματα. Και αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει την ίδια προσπάθεια. Να εκμεταλλευτεί την θέση ισχύος του στα media για να διαφημίσει και να πλασάρει ένα "προοδευτικό" ιδεολόγημα (εν πολλοίς ελλειμματικό και αποτυχημένο) σε κατάλληλες δόσεις και κομμένο-ραμμένο στα μέτρα του target group στο οποίο απευθύνεται. Παράδειγμα: Η χθεσινή αναφορά του στα όσα θα συμβούν στον προσεχή εορτασμό της επετείου Πολυτεχνείου, με τον εύπεπτο διαχωρισμό κοιτάξτε από τη μια θα είναι οι χουντικοί και οι φασίστες και από την άλλη οι αλήτες και τα κωλόπαιδα (και εννοείται ότι είμαστε με τους δεύτερους ότι κι αν συμβεί, ότι κι αν καεί). Sorry Lakis αλλά στη βάση του το συγκεκριμένο σκεπτικό δεν διαφέρει σε τίποτα από τις απόψεις του Αδώνιδος. Σε τίποτα.
Είναι οι δυο όψεις του ίδιου κίβδηλου νομίσματος με το οποίο μας παίζουν κορώνα-γράμματα. Με αυτή την παράλογη λογική του άσπρο-μαύρο προχωράμε τόσα χρόνια και ως δια μαγείας μένουμε στο ίδιο σημείο. Ή μάλλον κάθε χρόνο πλησιάζουμε και πιο κοντά στην Αφρική. Γυαλιστερή η λογική (ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες), ότι όλα επιτρέπονται φτάνει να τα νομιμοποιούν αυτοί που κρατάνε τα κλειδιά της προοδευτικότητας, το aftermath όμως είναι δεδομένο. Οι μεγάλοι κερδισμένοι παραμένουν και πάλι αυτοί που θεωρητικά δεν θα έπρεπε.
Στο πόπολο μένει η γλυκιά γεύση της "επανάστασης" made by ikea και το ότι πέσαμε που πέσαμε, τουλάχιστον πέσαμε ως "προοδευτικοί". Κατά τα λοιπά, συνεχίζουμε με την όπισθεν. No hard feelings αλλά μπορεί ο Lakis να πάει λίγες γραμμές πιο κάτω, και να δει τελικά ότι το τιμημένο Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία έχει καταντήσει να μην διαφέρει και πολύ σε σχέση με το Λεφτά-Φαί-Γα&#σι του Καρβέλα.
Γι αυτό -και ελπίζω να με επιτρέψει ο Λάκης (συμπαθής -για την αυτονόητη επιλογή να κρεμάει τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ατάκα περί αριστερών με δεξιές τσέπες), αλλά δεν θα παίξω.











9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝΕ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ ΘΑ ΞΥΝΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

χαλαρωστε αδερφια.Λιγοι ειναι αυτοι που που αξιζουν μια σελιδα αναλυση.Μην τρωγεστε )με τα ρουχα σασ)ολα ειναι θεμα αντιμετωπισησ .
Αλλοι δε θελουν και αλλοι θελουν να μασησουν τι να κανουμε τωρα.Πρεπει να εχεισ λιγο χιουμορ και καλη διαθεση για να επιβιωσεισ .ΑΛΤΣΑΝΤΙΡΙΟΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζόπουλος κάνει δημαγωγικό χιούμορ. Σημαίνει ότι με τη σάτιρα που διασκεδάζει, άρα κερδίζει τον κόσμο, παραθέτει προσωπικές απόψεις, διαφωνίες και κόντρες και κυρίως κάνει πλάτες στους ομοϊδεάτες τουμη κατανοώντας με το αριστερίζον κεφάλι του ότι επαινεί πράξεις αυτών που φοράν κόκκινα που δε διαφέρουν από αυτές αυτών με τις κουκούλες. Δε σχολιάζει τις καταστροφές της δημόσιας υπηρεσίας αλλά μόνο τα μαχαιρώματα των ακροδεξιών (ορθότατα φυσικά) μόνο και μόνο επειδή νομίζει πως πίσω από αυτές κρύβεται μια ιδεολογία που έχει διαγραφεί από τον παγκόσμιο χάρτη από το '91 και το τελευτάιο προπύργιό της πεισματικά επιμένει να εξευτιλίζεται σε κάθε δημόσια εμφάνισή του (Φιντέλ Κάστρο). Ο Τσάβες είναι τόσο βαθιά χωμένος στα πετροδόλλαρα που ξέχασε το χρώμα των ομοίων του (κόκκινο ή πράσινο) και ο Λαζόπουλος με τραυματικές εμπειρίες από τα παιδικά χρόνια της Χούντας επιμένει πως ο εχθρός είναι οι ακροδεξιοί λες και η Χούντα μόνο ζημιές άφησε ως κληρονομιά. Ο πραγματικός μας εχθρός κύριε Λαζόπουλε είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία που δίνει τη δύναμη στον καθένα όχι να εκφραστεί, όχι να δηλώσει "παρών" και να συζητήσει αλλά η δημοκρατία που δυναμώνει όχι τον αδύναμο αλλά τον άχρηστο, τον λαοπλάνο, τον δημαγωγό, τον ψεύτη, τον "χειραγωγέα" με πολιτικές και στρατηγικές λαοφιλικές. Αυτόν που μετατρέπει τη μάζα σε πειθήνια όργανά του που στοϊκά περιμένουν κάθε Τρίτη για να ακούσει τις θέσεις που θα υιοθετήσει. Το 70% δεν σας προσφέρει τίποτα παραπάνω εκτός από καλύτερο συμβόλαιο και ακριβότερες διαφημίσεις. Όταν ο ίδιος είστε βολεμένος πως μπορείτε να κρίνετε τον Μάκη που μένει στην Εκάλη; Ή ακόμη ποιος σας λέει ότι μπορείτε να επιβάλετε τη γνώμη σας μόνο και μόνο βγαίνεται στην τηλεόραση (με ουκ ολίγες αποτυχημένες προσπάθειες);

Ανώνυμος είπε...

den exete ipo8esi.......... lakis oleeeee
o an8rwpos exi megala...................

Ανώνυμος είπε...

TO KATAGELO! O ANTHROPOS DEN EINAI XRHMATOLAGNOS EINAI PODOLAGNOS

Ανώνυμος είπε...

paidia o filos stis 5 fevrouariou exei to apoluto dikio, etsi einai. twra, antidraseis tou tupou Lakis ole klp, den timoun idiaitera auton pou tis kanei. skepsou k ligo re file, den einai ola podosfairo.
twra kai kati allo popu einai k twn imerwn: oses fores ton parakolouthisa, se kathe epeisodio o Lazopoulos anefere oxi liges fores ti frasi: xreiazetai enas genikos ksesikwmos kai prepei oi neoi epitelous na ksesikwthoun kai paremferi minimata. twra, to oti panta pairnei to meros tou sunaspismou, einai olofanero, sun to gegonos oti o sunaspismos DEN leei na apokuriksei ta epeisodia alla antitheta parakinei tous neous na feroun tous 'agwnes' opws leei se sxoleia k panepistimia, mipws mas odigei sto na sumperanoume oti ta epeisodia auta einai upokinoumena apo kapoious(opws ola ta upoloipa kommata to katadeiknuoun) kai oti o Lazopoulos toso kairo proetoimaze to edafos???

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ ΘΑ ΞΥΝΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!!! ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΞΕΡΟΥΝ)ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟΥ ΛΑΚΗ!! ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ!! Α Π Ι Θ Α Ν Ο Σ!!! ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!

palalos είπε...

διαφωνώ κάθετα με τον παραπάνω φίλο αλλά έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει!!!..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ,ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ,ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΕΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ Ψ ,ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ..