Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!!!!ΤΡΙΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ....ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ....


ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΥΨΗΛΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ….


Άλλη μια αρνητική πρωτιά κατακτούν οι Έλληνες, οι οποίοι με βάση παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τις λοταρίες και τα παιχνίδια, «κατακτούν» την τρίτη θέση παγκοσμίως στην κατά κεφαλήν δαπάνη σε τυχερά παιχνίδια. Ταυτόχρονα, βρίσκονται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως με βάση τη δαπάνη σε τυχερά παιχνίδια ως ποσοστό του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η έρευνα Lottery Benchmarking Analysis 2006, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Media & Entertainment Consulting Network (MECN) και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καθημερινή της Τρίτης, αναφέρει ότι οι Έλληνες ξόδεψαν το 2006 το 2,05% του ετήσιου εισοδήματός τους σε τυχερά παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος παγκοσμίως κινείται στο 0,5%. Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Έλληνες ξοδεύουν σε λοταρίες και τυχερά παιχνίδια (χωρίς να συνυπολογίζονται οι δαπάνες στα καζίνο και το internet) τέσσερις φορές παραπάνω από ότι ο μέσος όρος παγκοσμίως.

Από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ξοδεύουν περισσότερο από τους Έλληνες, οι οποίοι ξοδεύουν περίπου το 5,91% του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματός τους σε τυχερά παιχνίδια.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα τα παιχνίδια που κατά κύριο λόγο προτιμώνται από τους Έλληνες – και καταλαμβάνουν και τις δύο πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις τους – είναι το «Πάμε Στοίχημα» και το «Κίνο».

Για το «Πάμε Στοίχημα» ο ΟΠΑΠ έρχεται δεύτερος παγκοσμίως με κατά κεφαλήν δαπάνη που ανέρχεται στα 299 δολάρια, ενώ αμέσως μετά βρίσκεται η Hong Kong Jockey Club η οποία επιτυγχάνει κατά κεφαλήν δαπάνη 1.684 δολάρια.

Ενδεικτικό του πόσο τζογαδόροι είναι οι Έλληνες είναι το τι συμβαίνει με το παιχνίδι «Κίνο». Για αυτό το παιχνίδι ο ΟΠΑΠ έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη στον κόσμο, η οποία ανέρχεται στα 235 δολάρια.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα το εν λόγω παιχνίδι παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μόλις το 2003 και ήδη δημιουργεί το 40% των εσόδων για τον ΟΠΑΠ και περίπου το 46% των μικτών κερδών της εταιρείας.

πηγή - e-liberta.gr

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αυτο που δεν μπορω ειναι να βλεπω πατεραδες να περνουν τα παιδια απο το χερι και να τα πηγαινουν σε πρακτορεια του ΟΠΑΠ.