Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ Νο.2 - ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!




ΘΕΛΩ ΝΑ Τ' ΑΚΟΥΩ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!
ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ!!!!




Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων κάτω των 24 ετών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στο τρίτο τρίμηνο του 2007 έφθασε το 22,6% με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατακτήσει ακόμα μία θλιβερή πρωτιά μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.


Προς επίρρωση των στοιχείων της Eurostat, έρχονται τα ευρήματα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ένας στους τέσσερις νέους κάτω των 24 ετών είναι άνεργος. Το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται στις γυναίκες και στους αποφοίτους θεωρητικών σχολών.


Τα προγράμματα stage του ΟΑΕΔ δίνουν προσωρινή λύση και ευκαιρία στην κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η ανεργία μειώνεται, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, διότι όταν λήγουν τα προγράμματα οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στην αβεβαιότητα.


Αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται πολλά κοινωνικά προβλήματα, καθώς οι νέοι, παρά τα προσόντα τους(συνήθως είναι πτυχιούχοι) δεν έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Αυτή η κατάσταση υπονομεύει όχι μόνο το μέλλον των ανέργων, αλλά και της κοινωνίας συνολικά, διότι η ανεργία βάζει φρένο στην ανάπτυξη και είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει κοινωνικές συγκρούσεις με άγνωστη έκβαση.


πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: