Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

PontosVISA και Ζωνιανά…






ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE
"Πόντος και Αριστερά"



γαμώ τις οφσόρ εταιρείες σας, και την κονόμα σας λαμόγια



"Λίγο καιρό πριν ασχοληθήκαμε με μια επιχειρηματική απόπειρα που εκμεταλλευόταν με κυνικό τρόπο τα σύμβολα μας και την αγάπη μας για τον Πόντο. Η αντίδραση στην pontos visa δεν ξεκίνησε από τον ποντιακό χώρο, αλλά από το μπλογκ του Αλλού Φαν Μαρξ.

Πολλοί συμμετείχαν στο διάλογο… και κάποιοι -που προέρχονταν εμφανώς από την Ομάδα Χαραλαμπίδη Φωτιάδη- ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί. Προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν μια ειδυλλιακή και εξωπραγματική εικόνα. Σαν η PontosVISA να μην είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά μια κοινωφελής πατριωτική επιχείρηση, κάτι σαν τη Φιλική Εταιρεία, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Ποντίων κυριών και δεσποινίδων, τις ποντιακές ομοσπονδίες κ.λπ.

Με τη βοήθεια του καλού μπλογκ Σαράντα Μήλα Κόκκινα, ανακαλύψαμε ότι από πίσω βρίσκονταν δύο οφσόρ εταιρείες.

1) Η εταιρεία “A.S. PONTOS FINANCE LTD” με έδρα την Κύπρο και


2) Η εταιρεία “DAYSTAR MANAGEMENT CORP” με έδρα στις Νήσους Μάρσαλ και συγκεκριμένα Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro, Marsal Islans.”




Ευτυχώς, αυτή τη φορά ο οργανωμένος ποντιακός χώρος πήρε θέση. Οι ιθύνοντες δεν έκαναν το κορόιδο ούτε κάλυψαν την απόπειρα. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία και θα δημοσιεύσουμε προσεχώς…

Στη συζήτηση που ακολούθησε την αρχική μας δημοσίευση σχολίασαν αρκετοί.

Ενδιαφέρον είχε η άποψη του “Νοσφεράτου” που υποστήριξε ότι το εγχείρημα είναι αποτέλεσμα της ”εθνολαϊκιστικής” φιλολογίας που κάποιοι έχουν καλλιεργήσει στον ποντιακό χώρο. Ελπίζουμε στο μέλλον να αναπτύξει περισσότερο τη θέση του αυτή!



Μεταξύ αυτών που συνέβαλαν να κατανοήσουμε καλύτερα την προσπάθεια της PontosVisa, νομίζουμε ότι ήταν ο εξαιρετικός Ζωνιανίτης…

Δημοσιεύουμε τα σχόλια του, θέλοντας να τον ευχαριστήσουμε δημοσίως για τη συμβολή του αυτή στην ανάπτυξη του ποντιακού κινήματος !!!!

Σχόλια από τον Ζωνιανίτη

(στην αυθεντική τους μορφή μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ) :

1) Τι γίνεται με σας τους Πόντιους… Εσείς είστε χειρότεροι από μας! Εμείς χασισάκι του θεού καλλιεργούμε και δεν θέλουμε να σώσουμε κανένα. Ενώ εσείς “Πόντος ΒΙΖΑ“, κονόμες “νόμιμες” στ’ όνομα της πατρίδας, των ιερών και των οσίων.

2) Δε φταίμε εμείς οι Ζωνιανοί,
για όλα φταίει η φύση
εμεις πατάτες βάζαμε
και φύτρωνε χασίσι

Οι Πόντιοι οι ανάδελφοι
το έβρηκαν το κόλπο,
στις ΒΙΖιτες το έριξαν
με Σουμελάς τον τρόπο

3) Απ’ ότι βλέπω χαμός γίνεται στα ποντιακά: θεόσταλτοι (και θεομπαίχτες μάλλον), λαμόγια, εκμεταλλευτές, προστάτες, φασίστες, απαθείς, πατριδοκάπηλοι, μ@λ@κες (όπως ευγενικά το γράψατε)

4) Και αντί να κυνηγούν εσάς, κυνηγούν εμάς.Τί να πώ; “‘Αδικη κενωνία“, που θάλεγες και ο μέγας Στέλιος.

5) Α! ξέχασα και τα άλλα που έχετε (ίσως): πετρέλαια, οφσόρ εταιρείες, Κύπριους αλληλέγγυους, Άραβες επενδυτές που ονειρεύονται το “Νέον Φροντιστήριον Τραπεζούντος LTD” στη Θεσσαλονίκη κ.λπ.

6) Προσθέστε κάτι και σεις συν-σχολιαστές!

7) Πάντως για πόσο μαλάκες (σόρι) σας περνάνε οι πονηροί;

Καλή Χρονιά και με περισσότερο μυαλό …. σε όλους μας

Επίσης ένας, άλλος σχολιαστής με το ψευδώνυμο “Ζήτω ο ΠΟΝΤΟΣ” μας έκανε χοντρή πλάκα δημοσιεύοντας απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη του Νέου Φροντιστήριου Τραπεζούντος, που οι οφσόρ εταιρείες υποσχέθηκαν δι αντιπροσώπου να ιδρύσουν στη Θεσσαλονίκη από την προμήθεια της PontosVisa (μάλλον το εμπνεύστηκε από το υπ. αριθμ. 5 σχόλιο του Ζωνιανίτη):



” في مقال بعنوان “وحي الكلمات” نُشر في مجلة المجلة
كبرنا وكبرت آمالنا وتطلعاتنا .. نلنا كل شيء
نهلنا من العلم والمعرفة ما يفوق الوصف .. أصبحنا كالرجل تماما
نسوق السيارة , نسافر للخارج لوحدنا , نلبس البنطلون
أصبح لنا رصيد في البنك , ووصلنا إلى المناصب القيادية
و اختلطنا بالرجال ورأينا الرجل الذي أخافنا في طفولتنا
ثم …. الرجل كما هو …والمرأة غدت رجلا
تشرف على منـزلها ، وتربي أطفالها , و تأمر خدمها ”

(Από την ιδρυτική διακήρυξη:

Νέον Φροντιστήριον Τραπεζούντος LTD )"


Δεν υπάρχουν σχόλια: