Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥ "ΠΟΡΝΟ"...ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΦΑΡΟΥΝ....


Κατά 36% διευρύνθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το 2007 αγγίζοντας το 14% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η διεύρυνση αυτή του ελλείμματος στα 32,2 δισεκατομμύρια ευρώ αντανακλά κυρίως την αύξηση του εμπορικού ελλείμματος και δευτερευόντως την αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων και τη μείωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου μεταβιβάσεων.


Τα στοιχεία της Τράπεζας δείχνουν υπερδανεισμό από το εξωτερικό τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικότερα το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 17,7% στα 41 δισεκατομμύρια ευρώ, εξέλιξη που αντανακλά την πολύ μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών σε σύγκριση με τις εξαγωγές. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, οι εισπράξεις από εξαγωγές (εκτός πλοίων και καυσίμων) αυξήθηκαν κατά 4,7%, στα 12,1 δισ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές για εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 12% υπερβαίνοντας τα 38,8 δισ. ευρώ.Στην επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου συνέβαλε η διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο πλοίων κατά 67% στα 5,3 δισ. ευρώ και του ισοζυγίου καυσίμων κατά 6%, στα 9,2 δισ. ευρώ.


Η Κομισιόν -στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα- κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και σύστημα υγείας.


πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: