Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Βρώμικο παρασκήνιο....


Ολοσέλιδη καταχώρηση -κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Ντόρας στην Ουάσιγκτον- της ΠανΜακεδονικής Αμερικής κι άλλων Οργανώσεων, στην εφημερίδα The Washington Times (14 Φεβ.), διαχωρίζει την θέση της από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων... Την καταχώρηση, που εκφράζει την Ομογένεια, απόκρυψε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της Ελλάδας και φυσικά αγνoούν τα ελληνικά ΜΜΕ... Η Οργάνωση γνωρίζει ότι το ''εμπόδιο'' στο ζήτημα είναι η υποχωρητικότητα της Αθήνας... Αναμένονται δηλώσεις-αποκαλύψεις και γιά τον ''ρόλο'' ομογενειακών Oργανώσεων και ''παραγόντων''... ''Προβοκάτσια''- δάχτυλος Ντόρας στον ΟΗΕ, γιά να μην γίνει τελικά η προγραμματισμένη ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων από αξιωματούχο του Διεθνούς Οργανισμού (15 Φεβ.), σχετικά με τις διαπραγματεύσεις γιά την συνταγματική ονομασία των Σκοπίων.


Δραματικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, γιά το ζήτημα του ονόματος της
πΓΔΜ

Αλλάζει ξαφνικά η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης... Μεγάλη αναταραχή στην Ουάσιγκτον προκαλεί η κινητοποίηση ''ηγετών της Ομογένειας''... Η γκάφα της Κοντολίζας, στη συνάντησή της με την Ντόρα.

Μπορεί η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, η Ντόρα, να μην έπεισε την φίλη της Κοντολίζα στη συνάντησή τους την ημέρα των ''ερωτευμένων'' στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, γιά την ορθότητα των ελληνικών απόψεων στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά μία απρόσμενη εξέλιξη, ταρακούνησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία αναγκάζεται τελικά ν' αλλάξει πολιτική και ν' ανακαλέσει την αναγνώριση της πΓΔΜ ως ''Μακεδονία''.
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως ακολούθως:
- Αργά το απόγευμα της Πέμπτης -''ημέρας των ερωτευμένων''- στη συνάντηση Κοντολίζας-Ντόρας στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, οι δύο υπουργίνες, αφού αντάλλαξαν ευχές γιά την ημέρα και επαναβεβαίωσαν το πολιτικό έρωτά τους, διαπίστωσαν την διαφωνία τους στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, με την Κοντολίζα να επιμένει στην εισδοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό της όνομα και την Ντόρα να επιμένει ότι αν η Ελλάδα δεν βάλει βέτο, θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος η ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που μελλοντικά θα εμποδίσει την Ντόρα να γίνει πρωθυπουργός, οπότε οι ΗΠΑ μακροχρόνια δεν θα ωφεληθούν, αφού αυτή είναι περισσότερο φίλη των Αμερικανών απ' ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
- Η γκάφα: Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, η Κοντολίζα αποκάλεσε την Ντόρα δύο φορές ''υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ'' και όταν η Ντόρα την διόρθωσε, η Αμερικανίδα υπουργός, δικαιολογήθηκε διπλωματικά, λέγοντας ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ντόρας και των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ να τιμούν ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, περισσότερο και από τους Ισραηλινούς, Εβραίους και μή, στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ανάφερε χαραχτηριστικά ότι ''μπορεί οι διπλωμάτες σου, με πρώτον και καλύτερο τον πρέσβη σου στην Ουάσιγκτον και οι Οργανώσεις σας εδώ να μην τιμούν τις ελληνικές εθνικές επετείους ή να εργάζονται γιά την αναγνώριση γενοκτονιών εις βάρος των Ελλήνων, αλλά σε ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, πρωτοστατούν και το εβραϊκό λόμπι μόνο καλά λόγια έχει να πει γιά σένα''.
- Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, εξομολογήθηκε στην Ελληνίδα ομόλογό της ότι παρακολουθεί τακτικά μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης, εκπομπές των ελληνικών καναλιών κι έτσι είναι ενήμερη γιά τα γεγονότα στην Ελλάδα και στον κόσμο. 'Εκφρασε, μάλιστα, τον θαυμασμό της γιά το επίπεδο της ενημέρωσης και ομολόγησε ότι ''αν στις ΗΠΑ είχαμε στα ΜΜΕ μερικούς Μάκηδες, Θέμους και άλλα επίλεκτα στελέχη της ΕΣΗΕΑ σας, τότε η Δημοκρατία μας θα ήταν πιό ισχυρή''
- Οι δύο υπουργίνες, μετά των πέρας των συνομιλιών, αντάλλαξαν και δώρα, υπό τα φλας των Ελλήνων δημοσιογράφων, απεσταλμένων, ανταποκριτών και μη. Η Κοντολίζα έδωσε στην Ντόρα ένα κουτί, σε σχήμα καρδιάς -εξαιτίας της ημέρας- με σοκολατάκια και η Ντόρα ανταπόδωσε μ' ένα κουτί, σε σχήμα καρδιάς, που είχε μέσα ένα DVD. Πηγές -μπορεί να ήταν και κύκλοι- προσκείμενες στην Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, ανάφεραν ότι δεν ήταν αντίγραφο του γνωστού, αμαρτωλού DVD, που ταλαιπωρεί τελευταία την Ελληνική Τηλεοπτική Δημοκρατία.

Οι δραματικές εξελίξεις
Μπορεί η συνομιλία Κοντολίζας-Ντόρας να κύλησε σεμνά και ταπεινά, αλλά μία περίπου ώρα μετά την συνάντηση, σήμανε συναγερμός στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που είχε ως αποτέλεσμα σ' έκτακτη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο, που κράτησε ίσαμε τα μεσάνυχτα, ν' αποφασιστεί η αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε, μισή ώρα μετά τη συνάντηση Κοντολίζας-Ντόρας, οι υπηρεσίες του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ολοκλήρωσαν την μετάφραση δημοσιευμάτων ελληνικών ΜΜΕ, ειδικά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, στα οποία αναφερόταν ότι οι Ελληνοαμερικανοί ''ηγέτες της Ομογένειας'', αποφάσισαν να κινητοποιηθούν στην Ουάσιγκτον, γιά το ζήτημα του ονόματος.
Η αμερικανική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι
- οι Ελληνοαμερικανοί -ιδιαίτερα αυτοί του γκέτο της Αστόριας- αποτελούν τεράστια δύναμη, που η ψήφος τους εκλέγει την κυβέρνηση
- Μπορεί η εικόνα των ΗΠΑ να ''χαλάσει'' περισσότερο αν τις επικρίνουν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια
- Μπορεί η κινητοποίηση του πανίσχυρου ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον να δημιουργήσει παρενέργειες στην αμερικανική εξωτερική πολιτική,
αποφάσισε:
- Να μην θέσει ζήτημα εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν αυτή δεν δεχτεί όνομα που να μην αναφέρει διόλου την λέξη ''Μακεδονία''
- Ν' ανακοινώσει, στο άμεσο μέλλον, ότι ανακαλεί την αναγνώριση της πΓΔΜ ως ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''.
- Nα στείλει κλιμάκιο των υπηρεσιών Ασφαλείας στην Αθήνα, που θα διερευνήσει αν υπάρχει DVD που μπορεί να ενοχοποιεί Αμερικανό αξιωματούχο και να προκαλέσει μεγάλο σκάνδαλο στην Ουάσιγκτον.

πηγή  :  kalami.net



Δεν υπάρχουν σχόλια: