Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2008

"Ζω πάντα στην κόψη του ξυραφιού. Και ο νοών νοήτω."...ΜΑΝ.ΡΑΣ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ


"....Έπαιξα τρείς μέρες στα Γιανιτσά, δύο μέρες τα Χριστούγεννα και μια παραμονή Πρωτοχρονιάς. Με είχαν προειδοποιήσει φίλοι να μην πάω. Δεν μπόρεσα να καταδικάσω μία ολόκληρη περιοχή κι ας είναι το σημείο μηδέν, γη ίσα με τη θάλασσα στο ίδιο λέβελ..
Πρώτη μέρα κιόλας άρχισαν τα ντράβαλα με τους θαμώνες. Άλλος φώναζε την ώρα που παίζαμε το "Πότε Βούδας": -παίχτε ρε και κανά τραγουδι....! Άλλος μου πρότεινε μία ....μυτιά για ν΄ανέβω και κάτι βιδωμένοι ήλθαν στο τέλος στο καμαρίνι και απειλητικά μου είπαν:- άν έχεις κότσια ανέβα να παίξεις ένα θρακιώτικο γιατί είμαστε από τη Θράκη. Κάναν κάτι χειρονομίες, γίναμε μπίλιες. Το μαγαζί, ένα τεράστιο τύπου σκυλάδικο, με 35 γκαρσόνια με παπιγιόν, κάτι φουσκωτούς κλπ. Το μαγαζί υποσχέθηκε να με προφυλάξει. Παραμονή Πρωτοχρονιάς ανέβαινε ο μαίτρ της σάλας στο πάλκο απειλώντας να παίξουμε σκυλάδικα που τα ζητούσε μια παρέα μεθυσμένων. Ήμουν στο καμαρίνι για ξεκούραση. Ήρθε ο μπουζουκτσής μπαϊλντισμένος, ήρθε πίσω του κι ο Κώστας ο μαίυπ βρίζοντας: - πούναι αυτός; - τι συμβαίνει, ρωτώ. - σηκώνεται ο κόσμος να χορέψει και τον καθίζετε κάτω! -Εμείς; Τον κόσμο; απώρησα , μ΄ανέβηκε η πίεση και το αίμα στο κεφάλι. Το όνομα του μαγαζιού "Ζεύξις ονείρων".
Ουρλιάζοντας και βρίζοντας ο μαίτρ χτύπησε την πόρτα πίσω φωνάζοντας :- Δεν θα φύγετε από δω μέσα! Μετά ουρλιαχτά με τηνυπεύθυνη του γραφείου. Ζήτησα να φωνάξει την Αστυνομία και τον υπεύθυνο του γραφείου. Μου ακούστηκε :-δεν θα φύγετε από εδώ ζωντανοί! Ένοιωσα ξαφνικά σαν μεσ΄στη φάκα. Δεκαεφτά χρόνια στη Μακεδονία δεν μου΄χει ξανατύχει. Με είχαν προειδοποιήσει. Παραλίγο εγκεφαλικό. Ανέβηκα στη συνέχεια στο πάλκο, πήρα το ιδεολογικό μου ύφος και είπα στους θαμώνες ότι εμένα το συμφέρον μου είναι μου είναι να ζω στην Αθήνα. Όμως ζω στη Μακεδονία γιατί υπάρχει πολλαπλό πρόβλημα κλπ.,κλπ,κλπ. Ο κόσμος χειροκρότησε. Είπα και για τον υποψήφιο εκτελεστή μας. Έκανα την καρδιά μου πέτρα . Τέλειωσα το πρόγραμμα όπως όπως, είχε ξημερώσει πρώτη Γενάρη. Είπα να βάλουν το μεροκάματό μου εκεί που ήξεραν κι έφυγα...."

4 σχόλια:

nelly είπε...

απολογηθηκε κιολας,ε?
Το Μ.Ρασουλη τον ξερω απο το εργο του,το μεγαλυτερο μερος του οποιου μου αρεσει.Αλλα θα τολμησω να πω πως αν περιμενει να βοηθησει στο "πολλαπλο προβλημα κτλ κτλ κτλ" θα χρειαστει να προμηθευτει τεραστιες ποσοτητες υπομονης γιατι μερος του πολλαπλου ειναι και οι ιδιοι οι ανθρωποι.

MUSIC BODIES είπε...

EINAI ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ...ΟΠΟΤΕ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ....

takola είπε...

Αδελφέ, τη φωτό πού τη βρήκες; Έχουν δώσει καμιά κοινή συνέντευξη Ρασούλης-Πανούσης;
BTW, Πανούση στο Λούνα Νταρκ πήγες; Εγώ δεν μπόρεσα ακόμα να κατέβω. Έχει ακόμα παραστάσεις;

palalos είπε...

AΔΕΡΦΕ ΤΑΚΟΛΑ, ΝΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ luna DARK ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!!ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ!ΣΠΕΥΣΑΙ!!!!

ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΑΣΟΥΛΗΣ-ΠΑΝΟΥΣΗΣ!ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΦΥΣΙΚΑ!!ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΟΛΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!