Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

ΚΟΛΑΦΟΣ....ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ......ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.........


ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ....

Κανονικά και με… το νόμο θα μπορούν και πάλι να ασκούν το επάγγελμα τους οι Έλληνες βουλευτές, μετά την κατάργηση του απόλυτου επαγγελματικού ασυμβιβάστου, ύστερα από ψηφοφορία την Τρίτη στη Βουλή, στα πλαίσια της διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

Υπέρ της κατάργησης ψήφισαν 194 βουλευτές, κατά ψήφισαν 2 (οι κ.κ. Αλέκος Αλαβάνος και ο Γιάννης Μπανιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ «παρών» ψήφισε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ δε συμμετέχει, με παλαιότερη απόφαση του, στη διαδικασία αναθεώρησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου έχει αρκετούς πολέμιους και υποστηρικτές, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Βουλευτής δεν πρέπει να απασχολείται σε άλλο επάγγελμα επειδή αυτό μειώνει την αφοσίωση του στα κοινά, ενώ άλλοι αντιτείνουν ότι με το επαγγελματικό ασυμβίβαστο οι βουλευτές απομακρύνονται από το επάγγελμα τους με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί φόβητρο για την είσοδο κάποιου στην πολιτική.

Εγκρίθηκαν 3 από τις 38 αναθεωρητικές προτάσεις

Εκτός του επαγγελματικού ασυμβιβάστου, η Βουλή ενέκρινε ομόφωνα την απολαβή εκ μέρους της, του δικαιώματος να τροποποιεί επιμέρους κονδύλια του τακτικού Προϋπολογισμού και να παρακολουθεί την εκτέλεσή του (άρθρο 79), αλλά και τη μεριμνά για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές σε κάθε νόμο που συντάσσει (άρθρο 101) με ψήφους 195 υπέρ, έναντι 2 κατά.

πηγή : e-liberta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: