Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ.....ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ....

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους αφότου επιβλήθησαν σε εγχειρήσεις που δεν ήταν απαραίτητες. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, στην ιδιωτική κλινική Σάντα Ρίτα του Μιλάνου οι γιατροί προχωρούσαν σε επεμβάσεις για να εισπράττουν περισσότερα χρήματα.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο γιατρούς με την κατηγορία της δολοφονίας ενώ άλλοι έντεκα έχουν τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων κατηγορίες για απάτη του νοσηλευτικού συστήματος και πρόκληση σωματικής βλάβης. .

Ανάμεσα στα θύματα των ασυνείδητων γιατρών είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που επιβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση όγκου ενώ μία επέμβαση θα ήταν αρκετή. Η πλεκτάνη είχε επεκταθεί στο προσωπικό της κλινικής που άλλαζε τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ενώ εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το μηνιαίο εισόδημά τους αυξανόταν -από τις επιπλέον επεμβάσεις-κατά 25.000 ευρώ.

(Πηγή:BBC)

3 σχόλια:

dromaki είπε...

Επαλαλώθαν?

palalos είπε...

όλ!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Αναρωτιέμαι πως συνέβη αυτό με τον Μπερλουσκόνι για πρωθυπουργό; :)---
Τελικά και η ελλαδίτσα αλλά και οι γειτονιές της είναι εντελώς της πλάκας..αλλά εμείς είμαστε λίγο πιο μπροστά σε κάτι τέτοια..