Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2008

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΟΙ......


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -εδρεύει στο Στρασβούργο- καταδίκασε, χθες, την Τουρκία σε τρείς ξεχωριστές δικαστικές υποθέσεις στο πλαίσιο των οποίων εξετάζονταν από αυτό οι περιπτώσεις μιάς εξαφάνισης, βασανισμών, μιάς δολοφονίας και, τέλος, μιάς αυτοκτονίας που αφορούν τα τουρκικά σώματα ασφάλειας.

Ομοφώνως, το εν λόγω δικαστήριο έκρινε ότι το τουρκικό δημόσιο δεν διεξήγαγε την ενδεδειγμένη έρευνα, όταν διαπιστώθηκε η εξαφάνιση του Ιζετίν Γιλντιρίμ , προέδρου πολιτιστικής οργάνωσης που, πριν τελικά να δολοφονηθεί, βασανίστηκε. Στον καθένα από τους πέντε αδελφούς, μιάν αδελφή και την μητέρα του δολοφονηθέντος, που απο κοινού προσέφυγαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιδίκασε αποζημίωση 12 χιλιάδων ευρώ στον καθένα. Στο τουρκικό δημόσιο καταλογίστηκαν και τα συνολικά δικαστικά έξοδα που ανέρχονται σε έξι χιλιάδες ευρώ.

Σε μία ξεχωριστή δικαστική υπόθεση, επίσης ομοφώνως το ίδιο δικαστήριο που επιλήφθηκε της διαλεύκανσης των συνθηκών θανάτου του Μασαλάχ Γιλμάζ, ηλικίας 20 ετών, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, δικαίωσε το αίτημα των προσφεύγοντων ενώπιόν του συγγενών του--ο στρατεύσιμος κακοποιήθηκε βάναυσα από μόνιμο ανώτερό του και ενώπιόν του έθεσε τέλος στη ζωή του...Στον πατέρα του νεαρού ως αποζημίωση "εν τοις πράγμασι" επιδικάστηκε το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, για ηθική αποζημίωση επιδικάστηκαν άλλα 12 χιλιάδες ευρώ. Και εν προκειμένω τα δικαστικά έξοδα --ανώτερα των 400 ευρώ-- καταλογίστηκαν στο τουρκικό δημόσιο.

Στην τρίτη των περιπτώσεων, η απόφαση ελήφθη πάλιν ομόφωνα και η καταδίκη της Τουρκίας αφορά την "απάνθρωπη μεταχείριση" σε βάρος των Σεβίλ Ουλάς και Ουμάρ Καρατεπέ μέσα σε αστυνομικό κρατητήριο μετά από την σύλληψή του στη διάρκεια μιάς διαδήλωσης με έκκληση πολιτικού κόμματος. Στην περίπτωση αυτήν η ηθική αποζημίωση του ιδίου του παθόντος-προσφεύγοντος ανήλθε στα πέντε χιλιάδες ευρώ.


(Πηγή: ΑΠΕ)

3 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

ποτέ δεν θα γίνουν άνθρωποι όπως είπες κι εσύ. το μόνο που ξέρουν είναι να βασανίζουν. θα μείνουν πάντα ένας υποανάπτικος λαός.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Τους μοιάζουμε σε πολλά φίλε..

Ανώνυμος είπε...

Μηπως και εδώ δεν έγιναν παρόμοια πριν από λίγες μέρες? Και πόσα δεν μαθαίνουμε... ... εχουμε Αμερικανοποιηθεί τόσο που ότι λέει η τηλεόραση είναι αλήθεια. Πόσα μας κρύβουν. Πόσο κουτόχορτο μας ταΐζουν. Μακάρι να πίστευα και εγώ ότι είναι υποανάπτυκτοι. Μακάρι.