Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2008

Τρέχουν για το Στέλιο Καζαντζίδη!!!

αναδημοσίευση από : stelios kazantzidis.blogspot

Η λεωφόρος, που συνδέει την προσφυγική πόλη της Νέας Αλικαρνασσού με το λιμάνι του Ηρακλείου, πριν μερικά χρόνια ονομάστηκε λεωφόρος Στέλιου Καζαντζίδη. Ίσως παραμένει, από τότε που μετονομάστηκε, ο μεγαλύτερος δρόμος αφιερωμένος σε Έλληνα λαϊκό καλλιτέχνη.

Είναι αυτός ο περίφημο δρόμος, τον οποίο ο Μανώλης Ρασούλης, θέλει κάποια στιγμή να περπατήσει τραγουδώντας, απανωτά, τραγούδια του Στέλιου.

Βρήκαμε σήμερα στο διαδίκτυο κάτι μοναδικό!

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 23 του μηνός, ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, ο δήμος Αλικαρνασσού και ο κος Μανώλης Βουτσαλάς διοργανώνουν αγώνα δρόμου και πεζοπορία, 3 χιλιομέτρων, στη μνήμη του απόλυτου λαϊκού τραγουδιστή.

Στις 10 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, θα ξεκινήσει ο αγώνας από την πλατεία Αγίου Νικολάου. Αφού διασχίσουν τη λεωφόρο Καζαντζίδη οι διαγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα με τη μορφή του Στέλιου Καζαντζίδη, ενώ οι «νικητές» θα λάβουν ως έπαθλο μια συλλογή των τραγουδιών του.

Παρά τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν γραφικοί, οι θαυμαστές του Καζαντζίδη επιμένουν να τον τιμούν τοιουτοτρόπως. Άλλωστε η δυναμική του Στέλιου Καζαντζίδη εκεί βρίσκεται. Στις αυθόρμητες εκδηλώσεις του λαού. Πέρα από τις δικές μας αναλύσεις.

Για ποιον - όχι μόνο Έλληνα - έγινε πρόσφατα κάτι αντίστοιχο; Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι παρών. Μας θύμισε η εκδήλωση αυτή, τις στιγμές της κηδείας του, όταν νέοι και ηλικιωμένοι, με πίστη, ανέβαιναν γονατιστοί τα σκαλιά του Ναού στην Ελευσίνα. Τιμούσαν το δικό τους «μάρτυρα».

Υπερβολική εκδήλωση, σαφώς. Διαφαίνεται όμως η αμφίδρομη σχέση μεταξύ λαού και Καζαντζίδη. Αποδείχνουν οι εκδηλώσεις αυτές πως ο Καζαντζίδης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις κοινωνικές ανάγκες των Ελλήνων και πως κανείς, όσο και αν μεθοδεύει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να εμποδίσει, τη βίωση του «φαινομένου» του.


Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ

2 σχόλια:

vripol είπε...

Εκτακτη ανακοίνωση: Στίς 29 Νοεμβρίου, στήν μουσική σκηνή “Η άλλη όχθη” στόν Νέο Κόσμο τραγουδάει Ο Δάσκαλος Γιώργος Αμαραντίδης (Σιμούλτς). Είναι ο δάσκαλος τού δασκάλου μου στην λύρα, Ηλία Υφαντίδη. ( δηλ. ο παππουδάσκαλός μου) :)Οσοι πιστοί προσέλθετε….

http://www.a-o.gr/musicprogram.asp

vripol είπε...

2η έκτακτη ανακοίνωση: Κάθε δεύτερη τρίτη, στό Ανοικτό Πανεπιστήμιο τού Δήμου Κηφισιάς, σεμινάριο Ιστορίας από τόν Ιστορικό Βλάση Αγτζίδη, μέ τίτλο «Ιστορία των Ελλήνων της Ανατολής και του Εύξεινου Πόντου» . Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, πηγα καί γώ στό μάθημα. ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΧΑΣΕΤΕ !!! Ο Βλάσης δίνει ρεσιτάλ καί καθηλωνει τά πλήθη. Τό επόμενο σεμινάριο θα ειναι την μεθεπόμενη Τρίτη. Σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ:

http://epontos.blogspot.com/2008/11/blog-post_2466.html