Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΥΤΡΩΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Παλαιστίνιος επιτίθεται με πέτρες κατά Ισραηλινών στρατιωτών,σε διαμαρτυρία στη Δυτική Όχθη

4 σχόλια:

doctor είπε...

Προσοχή μην πέσουμε στο λάθος να μην καταδικάσουμε και την Χαμάς, μία θρησκόληπτη φασίζουσα φονταμενταλιστική οργάνωση, η οποία φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα γίνονται και ο ρόλος της στρέφεται ευθέως κατά του παλαιστινιακού λαού, αποτελώντας το τέλειο άλλοθι για το εθνικιστικό Ισραήλ.

Ο αραβικός κόσμος πολύ σωστά καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ, αλλά και τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ούτε έχουμε επίσης το δικαίωμα να θεωρούμε το Άουσβιτς του Β’Παγκοσμίου Πολέμου ως μια αναδρομική “Θεία Δίκη”, ως μια Νέμεση για τα όσα κάνουν τώρα οι Ισραηλινοί.
Είναι οξύμωρο να κόπτεται κάποιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό να συμψηφίζει με θετικά σχόλια για τα αίσχη του Χίτλερ ή να παραβλέπει την εξτρεμιστική δράση της Χαμάς.

Όσο επικρατεί ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία, δεν πρόκειτα να λυθεί τίποτα.
Μόνο οι μετριπαθείς πολιτικοί (όπως π.χ. ο εκλιπών Αραφάτ) ένθεν κακείθεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη.

Δυστυχώς όμως επικρατούν πάντα οι αλαλαγμοί, οι βρυχηθμοί, τα ουρλιαχτά και τα τύμπανα του πολέμου. Η πώλωση είναι πιο εύκολη από την κριτική σκέψη.

Το κακό με το Ισραήλ είναι ότι δεν τείνει χείρα φιλίας στα γειτονικά αραβικά κράτη, αγνοώντας ότι με τον γείτονά σου είσαι καταδικασμένος να έχεις καλές σχέσεις. Άλλως, θα βρίσκεσαι πάντα σε καθεστώς πολέμου με το όπλο παρά πόδα και θα κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό…

doctor

doctor είπε...

Καλή χρονιά!

Λου είπε...

Χρονια πολλα και καλη χρονια, Παλαλε μου...το 2009 να μας φερει οτι ποθουμε,
ααα
και μην ξεχασω

΄΄Λευτερια στην Παλαιστινη΄΄

Πολλα φιλια!!!!!!!!

palalos είπε...

doctor, διαβασα προσεχτικα τα γραφομενα σου και σε ευχαριστω θερμα για το σχολιο σου..επιγραμματικά θα πώ πως είμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ..καλή χρονιά με υγεία!

Λου, εύχομαι υγιές 2009 με πολλές χαρές~~φιλιά πολλά!