Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

το ξέρατε αυτο????.....

Συνελήφθη για απάτη ο Μπέρναρντ Μάντοφ πρώην πρόεδρος του χρηματιστηρίου Nasdaq
Πηγή: Express.gr 13/12/08-09:56

ΣTH σύλληψη του πρώην προέδρου του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, του Nasdaq, Μπέρναρντ Μάντοφ, με την κατηγορία της απάτης, προχώρησαν οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» σε μία υπόθεση που εξελίσσεται σε σκάνδαλο με σημαντικές επιπτώσεις. Το ύψος του σκανδάλου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 50 δισ. δολ. Ο 70χρονος Μπ. Μάντοφ ίδρυσε την Bernard Madoff Investment Securities το 1960, μία επιχείρηση επενδυτικών συμβούλων, η οποία τον Ιανουάριο του 2008 διαχειριζόταν περίπου 17 δισ. δολ. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα σχήμα της γνωστής «πυραμίδας» που υποσχόταν στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις. Στην περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος του Nasdaq αποδειχθεί ένοχος και στο δικαστήριο αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 20 έτη και πρόστιμα ύψους 5 εκατ. δολ. Η εταιρία ήταν η 23η μεγαλύτερη market maker στον Nasdaq, στο δ.σ. του οποίου ο Μάντοφ υπήρξε και διευθυντής, διαχειριζόμενη εντολές για πελάτες όπως η General Electric και η Citigroup. Η επιχείρηση του Μάντοφ διαχειριζόταν χρήματα για λογαριασμό fund από hedge funds και πλούσιους μεμονωμένους επενδυτές, με αποτέλεσμα οι όποιες ζημίες στην επιχείρηση να εκτιμάται ότι θα έχουν ηχηρό αντίκτυπο στον οικονομικό κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αναφέρουν οι "Financial Times". Η SEC, που έχει αναθέσει την υπόθεση σε επιτελείο 16 ερευνητών, ανακοίνωσε ότι αναζητά επειγόντως μέτρα ανακούφισης των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων του "παγώματος" περιουσιακών στοιχείων και του διορισμού διαχειριστή στην εταιρία.

πηγή : express.gr

----

Η βρετανική τράπεζα HSBC, τρίτη στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε σήμερα πως είναι εκτεθειμένη στο ταμείο του Μπέρναρντ Μάντοφ για περίπου ένα δισ. δολ. Ο Μάντοφ, πρώην πρόεδρος του Nasdaq, συνελήφθη την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και ομολόγησε απάτη ύψους 50 δισ. δολ.

Εξάλλου οι ιταλικές τράπεζες UniCredit και Banco Popolare ανακοίνωσαν σήμερα ότι κινδυνεύουν με απώλειες τουλάχιστον 75 εκατ. και 68 εκατ. ευρώ αντιστοίχως από την απάτη του νεοϋορκέζου χρηματιστή Μπέρναρντ Μάντοφ.

Στη Γαλλία, οι τράπεζες Natixis και BNP Paribas είναι προς το παρόν αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την απάτη του Μάντοφ, καθώς ανακοίνωσαν ότι είναι πιθανόν να χάσουν 450 και 350 εκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως.

Στην Ιαπωνία, η χρηματιστική εταιρεία Nomura Holdings παραδέχθηκε ότι μπορεί να καταγράψει απώλεια 27,5 δισεκατομμυρίων γεν (225 εκατομμύρια ευρώ), όμως χαρακτήρισε "σχετικά περιορισμένες" τις συνέπειες της απάτης.

Στη Γερμανία, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Deutsche Bank και η Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν την έκθεσή τους στην γιγάντια απάτη του Μπέρναρντ Μάντοφ.

πηγή : emea.gr

.....όνειρα γλυκά...στον ύπνο του δικαίου......

2 σχόλια:

Mikros Alitis είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Μάντοφ κατέκλεψε τους αρχι-κλέφτες της Citybank και λοιπών τραπεζών. Επιτέλους είδανε και αυτές πως είναι να σε κλεβουν. Μπράβο του και κριμα που δεν θα τα χαρεί... Στεναχωριέμαι που όλοι εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε τα χαμένα των τραπεζών, που το κράτος (λέμε τώρα) δίνει ποσά μαμούθ για να ξελασπώσει τους αρχικλέφτες.... ΉΡΩΑΣ ΉΡΩΑΣ

DimisK είπε...

Δεν έχεις κι άδικο αδελφέ....