Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ....

Τραγωδία χθες νωρίς το πρωί στην οδό Λιοσίων μπροστά στον σταθμό του μετρό στην πλατεία Αττικής, όπου θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσαν μια 55χρονη από τη Βουλγαρία και η 5χρονη εγγονή της. Η γυναίκα πήγαινε το παιδί στον παιδικό σταθμό και βάδιζαν στο πεζοδρόμιο, όπου όμως ήταν παρκαρισμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο και γι΄ αυτό κατέβηκαν στο οδόστρωμα για να συνεχίσουν την πορεία τους. Τη στιγμή εκείνη 28χρονος οδηγός φορτηγού κατασκευαστικής εταιρείας που μετέφερε πίσσα με κατεύθυνση προς το κέντρο της Αθήνας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και παρέσυρε γιαγιά και εγγονή, τις οποίες πίεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Ο 28χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.
πηγη: tovima.gr
Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ή την απόπειρα δολοφονίας του Διαμαντή Μαντζούνη; Σε τίποτα. Μπορεί να είναι και χειρότερο. Έστω και με μια δόση υπερβολής.
Τα δύο πρώτα περιστατικά, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της δημοσιότητας επί ένα ολόκληρο μήνα. Το παραπάνω περιστατικό, θα περάσει στα "ψιλότερα" των "ψιλών", χαμένο κάπου ανάμεσα στο δούναι και λαβείν της κυβέρνησης με την τιμημένη αγροτιά, στην ορκωμοσία του Ομπάμα, την ώρα της αλήθειας και στις φούσκες των e-book για μια καλύτερη Παιδεία. Παιδεία; Ποια Παιδεία; Η καλύτερη ατάκα που έχει ακουστεί, είναι περί του διαλόγου από μηδενική βάση. Πολύ σωστά. Όταν βρίσκεσαι στο μηδέν, μόνο περί μηδενικής βάσεως δικαιούσαι να ομιλείς.

Σε ένα κράτος αμόρφωτων, απολίτιστων και κάφρων, το τραγικό επίπεδο στο οποίο έχουμε περιέλθει, βρίσκει μία από τις καλύτερες εκφράσεις του, στο αυτοκίνητο. Στην προέκταση του πέους ή του αιδοίου, ανθρώπων, που το μόνο πράγμα το οποίο διδάσκονται με συνέπεια από την παιδική τους ηλικία είναι ότι σαν αυτούς δεν έχει άλλους και μπροστά στο δικό τους συμφέρον και βόλεψη, οι άλλοι μπορούν να πάνε και να πνιγούν.
Εν προκειμένω, για να παρκάρουν με άνεση οι κάφροι τα αυτοκίνητά τους, μπορούν να κλείνουν ανενόχλητοι το σύνολο του πεζοδρομίου, οπότε η 55χρονη μαζί με την 5χρονη εγγονή της θα πρέπει να κατεβούν στο οδόστρωμα. Και να χάσουν τη ζωή τους.
Τι κρίμα. Δεν πειράζει. Ατυχία. Κακιά στιγμή. Ζωή σε μας. Και στα αυτοκίνητά μας.
Μπορεί στα χαρτιά το πεζοδρόμιο να είναι δημόσιο αγαθό, ο Ελληναράς όμως, τη λέξη Δημόσιο έχει μάθει να τη μεταφράζει από το 1800τόσο, μονοκόμματα. Το Δημόσιο σημαίνει πρόσληψη, βόλεμα και για τους περισσότερους των διορσμένων, εις υγείαν των κορόιδων.
Και ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του χωριού μας. Έχεις τολμήσει πότε, γιατί περί τολμήματος πρόκειται, να περπατήσεις την Αγίου Δημητρίου, από τα Πανεπιστήμια μέχρι τη στροφή Τριανδρίας; Όπου το τριών μέτρων πεζοδρόμιο, στο 90% του μήκους του, είναι μόνιμα χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων; Και αναγκάζεσαι να εξυπηρετηθείς από 30 και 40 εκατοστά ελεύθερου χώρου ή τις περισσότερες φορές να καταβαίνεις στο οδόστρωμα, σε ένα δρόμο, σχετικά ταχείας κυκλοφορίας; Ξέρεις τι πλάκα έχει και πως ανεβάζει την αδρεναλίνη, το να περνάει δίπλα σου ο άλλος με 80 και 100 χιλιόμετρα την ώρα; Να μην μιλήσουμε για το να είσαι ηλικιωμένος, γυναίκα με παιδί στο καρότσι, άτομο με ειδικές ανάγκες, να κουβαλάς σακούλες με ψώνια. Ποιος γύρος του θανάτου; Κάνε Δευτέρα πρωί την Αγίου Δημητρίου, από τα Πανεπιστήμια μέχρι τη στροφή Τριανδρίας, να τα δεις όλα.
Έχει τολμήσει ποτέ να υποδείξεις σε έναν τέτοιο κάφρο, που κλείνει το πεζοδρόμιο στο 100% για να παρκάρει την προέκταση του πέους ή του αιδοίου, το λάθος του; Έχεις τολμήσει πότε να υπενθυμίσεις σε οδηγό, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο πεζός έχει την προτεραιότητα από τον ΚΟΚ, γιατί στο φινάλε είναι και ο πλέον απροστάτευτος; Δοκίμασε να δεις τι πλάκα έχει. Εκεί να δεις τον απολίτιστο κάφρο, σε όλο του το μεγαλείο.
Όπως επίσης, τέτοιου είδους θέματα, δεν απασχολούν τους καλογυαλισμένους Δημάρχους, που με χαμόγελο λεύκανσης, εξαγγέλλουν φαραωνικά έργα, ακόμα περισσότερο τσιμέντο, ακόμα περισσότερες προσλήψεις. Ούτε τους εκατοντάδες δημοτικούς αστυνομικούς, που κάνουν γύρω-γύρω το κέντρο και τις pay per view θέσεις στάθμευσης για να κόψουν ακόμα περισσότερες κλήσεις. Αυτά είναι ψιλά γράμματα. Μικρές λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθη ο 28χρονος οδηγός. Κακώς. Πολύ κακώς. Οι κάφροι που μόνιμα κλείνουν το 100% των πεζοδρομιών θα έπρεπε να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά. Και οι αντίστοιχες αρχές που δεν φροντίζουν για την τήρηση των νόμων και δεν φροντίζουν για την παροχή των σχετικών υπηρεσίων και των εναλλακτικών λύσεων. Ομοίως και στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Άλλη μια 55χρονη και ένα 5χρονο αγγελούδι, θύματα της ασυνειδησίας και των απολίτιστων κάφρων. Ήρθαν στην Ελλάδα, από τη Βουλγαρία, για μια καλύτερη ζωή, λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τους ασυνείδητους, αμόρφωτους, απολίτιστους κάφρους και το Ελληνικό ψευδοΚράτος.

( το κείμενο δημοσιεύτηκε στο paokg4.org )

3 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τι σχόλιο να κάνει κανείς; Σκατόρατσα του κερατά είμαστε, απολίτιστοι, αγενείς, βάρβαροι. Βαρέθηκα να κάνω αναρτήσεις και να δημοσιεύω φωτογραφίες για τα πεζοδρόμια πάρκινγκ, άϊ σιχτίρ μας

τώρα είδα την επαλήθευση από κάτω και συγχίστηκα, τι την θέλεις τη ρουφιάνα;

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα λες...
Θ' αλλάξει ποτέ τίποτε σ' αυτή την τριτοκοσμική "ευρωπαική" χώρα?
Και μη ακούω για ανίκανες κυβερνήσεις και διεφθαρμένους πολιτικούς, αυτοί στο σημείο που περιγράφεις έχουν φτιάξει ωραιότατο πεζοδρόμιο για να...παρκάρουν οι κάφροι (εγώ θα σώσω την Ελλάδα?)
Αστα κουράστηκα μια ζωή τα ίδια και τα ίδια...όσο για σένα, μόνο παλαλός δε μου ακούγεσαι...

Mikros Alitis είπε...

Βουλγάρα ήταν ποιός νοιάζεται... όσο για την Αγ.Δημητρίου (Σαράντα Εκκλησιές - Πανεπιστήμια - Τριανδρία) η κατάσταση είναι απελπιστική, το χειρότερο είναι ότι τα παρκαρισμένα είναι πανεπιστημιακών που "παιδεύουν" την νεολαία μας, πως να μην φτάσουμε στο περι μηδενικής βάσης