Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Απολύθηκε επειδή "έκλεψε" 1,30 ευρώ!

αναδημοσιεύω από cosmo.gr

Γερμανίδα, η οποία εργαζόταν επί 31 χρόνια ως ταμίας στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Kaiser’s, απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση τον Ιανουάριο του 2008 επειδή είχε υπεξαιρέσει 1,30 ευρώ σε κουπόνια. Εργατικό δικαστήριο του Βερολίνου επιβεβαίωσε σε δεύτερο βαθμό την απόλυση της.

Η Μπάρμπαρα Ε. κατηγορείται από τον εργοδότη της ότι χρησιμοποίησε προς όφελός της δύο κουπόνια αξίας 48 και 82 λεπτών αντίστοιχα, που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για την επιστροφή άδειων μπουκαλιών και τα οποία ξεχάστηκαν από έναν πελάτη σε κατάστημα της αλυσίδας στο ανατολικό Βερολίνο.

Το εργατικό δικαστήριο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου έκρινε σε δεύτερο βαθμό ότι η απόλυση ήταν δικαιολογημένη, καθώς τα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν από μαρτυρίες και τα δεδομένα του ταμείου. «Η ιδιοκτησία του εργοδότη δεν βρίσκεται στη διάθεση των μισθωτών , όποιο και αν είναι το ποσόν και ακόμη και σε περίπτωση σημαντικής αρχαιότητας (του υπαλλήλου)» αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου, όπου γίνεται λόγος για «ανεπανόρθωτη απώλεια εμπιστοσύνης» ανάμεσα σε εργοδότη και υπάλληλο.

Η ίδια η ταμίας υποστήριξε ότι η σημαντικό ρόλο στην απόλυσή της έπαιξε η συμμετοχή της στις απεργίες. Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά, η πενηντάχρονη έχει γίνει γνωστή στην Γερμανία με το όνομα «Έμελι».

Μια επιτροπή υποστήριξής της έχει συσταθεί και πολλές πολιτικές προσωπικότητες και συνδικαλιστές έχουν πάρει το μέρος της. Η Συνομοσπονδία των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) κατήγγειλε την απόφαση ως «επίθεση με κανόνια εναντίον σπουργιτιών».

Η συγκεκριμένη αλυσίδα σουπερμάρκετ τελούσε υπό την ιδιοκτησία του κράτους επί Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αγοράστηκε από την επιχείρηση Kaiser μετά την επανένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: