Κυριακή, Μαρτίου 01, 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ….ΕΝΟΤΗΤΑ….

Η ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) λέει ΝΑΙ στην ενότητα του ποντιακού χώρου και στην ένταξή της στο ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. (Διεθνείς Συνομοσπονδία Ποντιακού Ελληνισμού) αλλά τα ηγεμονικά καθεστώτα και οι αντι-συνταγματικές τακτικές της Π.Ο.Ε. δεν επιτρέπουν τον κοινό αγώνα για την συσπείρωη και δυνάμωση της φωνής των Ποντίων... δεν μας θέλουν ενωμένους, οι ίδιοι κύριοι που ξεκίνησαν και την διάσπαση πριν λίγα χρόνια..



7 σχόλια:

palalos είπε...

http://giaxaliotis.blogspot.com/2009/02/blog-post_2019.html

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ POST...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ...

vripol είπε...

Αδελφέ, άκουσα στήν ομιλία, ΄τόν κύριο Αλεξανδρίδη να δέχεται ευθαρσώς, ότι η κύρια αιτία διάσπασης \της ΠΟΠΣ, ήταν οι πρακτικές αντιδημοκρατικού αποκλεισμού, πού φίμωναν τούς διαφωνούντες.
Από την άλλη, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι μία συνομοσπονδία θά είναι αντιδημοκρατική όταν δέν περιλαμβάνει όλες τίς υπαρκτές Ομοσπονδίες καί όταν αποκλείει τήν ΠΟΠΣ, πού παρά τίς διαφωνίες πού μπορεί να έχει κανείς μέ αυτήν, εκπροσωπεί τό 1/4 τών πρωτοβάθμιων σωματίων.
Αλλοιώς, αναπαράγεται από την άλλη πλευρά η δικτατορία της πλειοψηφίας.
Θά πρεπει να υιοθετήσουμε μία κουλτούρα ενοτητας καί πάλης, δηλαδή συνύπαρξης παρά καί μέ τίς διαφωνίες μας.
Η θεσμικοί κανόνες δεν θά πρέπει να εφαρμόζονται ή να παραβιάζονται κατά τό δοκούν...

Erisadesu είπε...

εμάς γιατί κανείς ποτέ δεν μας ρωτάει???

δεν ξέρω τι να γράψω χωρίς να γίνομαι μελοδραματική...

εγώ ήμουν στην γέννηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντιακών Συλλόγων...της μετέπειας της βάφτισης σε ΠΟΠΣ και βίωσα και την διάσπαση της...ένιωσα και νιώθω εγκαταλελειμμένη από τους συντρόφους μου...άτομα δειλά που προτίμησαν να φύγουν αντί να αγωνιστούν...

Εγώ και πολλά άλλα άτομα μείναμε σε αυτό που δημιουργήσαμε με τόσο αγάπη και δεν αφήσαμε κανένα να μας το πάρει...γιατί να επιτρέψουμε τώρα στο όνομα της ένωσης να χάσουμε αυτό που με τόσο κόπο φτιάξαμε; Γιατί δηλαδή στο όνομα της ένωσης θα θυσιάσουμε την ΠΟΠΣ; Γιατί αυτοί που παράτησαν αυτό που δημιούργησαν για την εύκολη λύση της απόσχισης λένε τέτοια πράγματα;

Τι νομίζουν επιτέλους ότι είναι η ΠΟΠΣ; Η ΠΟΠΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩ ρε πούστη μου και κανένας άλλος, είναι δική μου και κάθε μέλους που αγωνίζεται για την γενοκτονία... Αυτό το σωματείο το φτιάξαμε με προσωπικές θυσίες και αγώνες και όταν έφυγε απο τον έλεγχό μας δεν το αφήσαμε, το πήραμε πίσω...χωρίς να φύγουμε.

Δεν δέχομαι την απαίτηση δειλών συντρόφων να θυσιαστεί η ΠΟΠΣ επειδή αυτοί δεν είναι ικανοί και την φοβουνται.

Ακόμη και αν ο κύριος Αποστολίδης συμφωνούσε δεν θα τον αφήναμε να πάρει τέτοια απόφαση. Ο κύριος Αποστολίδης εκλέχθηκε απο ΕΜΑΣ. Δεν φύτρωσε στην θέση που είναι.
και αν κάποιος μπορεί να καταφέρει κάτι σπουδαίο στo ποντιακό θέμα αυτός είναι ο κύριος Αποστολίδης.

Η προεδρία του κύριου Αποστολίδη έχει δημιουργήσει ριζική αλλαγή στην ΠΟΠΣ και νιώθω ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε διαφορά στο ζήτημα που μας καίει....λυπάμαι όσους δεν μπορούν να το δουν.

Αν κάποιοι φοβούνται την ΠΟΠΣ αυτό είναι γιατί η ΠΟΠΣ μπορεί να καταφέρει κάτι.

Είμαι ΠΑΡΑ πολύ περήφανη που στην ΠΟΠΣ έχει εκλεγεί ο κύριος Αποστολίδης κυρίως επειδή τώρα ξέρω ότι οι θυσίες μας στα τόσα χρόνια δεν ήταν μάταιες. Πλέον μετά απο καιρό έχω την ελπίδα πάλι σύμμαχό μου.


Θέλω την ένωση τόσο πολύ όσο και την αναγνώριση της γενοκτονίας, έχω κουραστεί να είμαι μόνη στις μάχες...πάντα ήθελα τους συντρόφους μου μαζί...και ας ήταν αυτοί οι πρώτοι που με πρόδωσαν...Όμως σαν μεμονωμένο άτομο δεν θυσιάζω την ΠΟΠΣ και δεν την χαρίζω σε κανέναν... Η ΠΟΠΣ γεννήθηκε σαν ενωτικό όργανο όλων κάποιοι όμως ξέχασαν γιατί την φτιάξαμε. Δεν έχω πρόβλημα να ενταχθεί η ΠΟΠΣ κάτω από μια μεγαλύτερη ομπρέλα. Όμως οποιαδήποτε προσπάθεια ευνουχισμού και απαξίωσης αυτού του Σωματείου
με βρίσκει αντίθετη.

Παρόλο που μας πρόδωσαν εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να τους εμπιστευθούμε και να αγωνιστούμε στο πλάι τους και πάλι...Αν κάποια ομοσπονδία θα έπρεπε να έχει ενδοιασμούς και αμφιβολίες για την ένωση των ομοσπονδιών, τότε αυτή θα έπρεπε να ήταν η ΠΟΠΣ.

συγνώμη για που μακρηγορώ... αλλά με θλίβει το γεγονός της ότι κάποιοι έφυγαν και μας άφησαν να αγωνιζόμαστε μόνοι μας.

και ήθελα να τονίσω ότι γράφω σαν Erisabetsu και όχι σαν εκπρόσωπος του συλλόγου μας γι αυτό γίνομαι και πιο συναισθηματική.

Γιατί γαμώ την πουτάνα μου ο αγώνας για την αναγνώριση και την ένωση είναι ένας συνεχής πόλεμος... και όλοι αυτοί στις υψηλές θέσεις πότε δεν ρώτησαν ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΝΙΩΘΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ επειδή όλοι αυτοί μαλώνουν μεταξύ τους... και κανείς δεν μας ρωτάει εμάς ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ πως στον πέο θα πείσουμε τους Ασύριους και τους Αρμένιους να μας βοηθήσουν;

αυτά είχα να πω.... συγνώμη που έγραψα τόσα πολλά απλά πρώτη φορά είπα όλα αυτά που τόσα χρόνια κουβαλάω μέσα μου.
Ευχαριστώ παλαλέ που μου έδωσες την ευκαιρία να ξεσπάσω η ποτάνα.

και δεν νομίζω να πονάει κανείς όσο εγώ...

palalos είπε...

τα είπατε όλα,χαίρομαι και ταυτόχρονα, συγκινούμε που ακόμα δεν το έχουμε βάλει "κάτω"...θα αγωνιστούμε...τέλος...

Erisadesu είπε...

γιατί το λες αυτό;
ποντιοι είμαστε δεν θα το βάλουμε ΠΟΤΕ ΚΑΤΩ και πάντα αγωνιζόμαστε.

palalos είπε...

Το λέω γιατί με τα γεγονότα αυτά και την διχόνοια, ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ , αηδιάζουν και επιλέγουν την «απομόνωση» και την απαξίωση των θεσμών και των συλλόγων….

Ο στόχος είναι ένας : ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ….

Καλή η διατήρηση των εθίμων, καλά όλα, αλλά αν δεν καταφέρουμε με συντονισμένες και αποφασιστικές ενέργειες το παραπάνω, θα έχουμε αποτύχει…

Tzeni είπε...

η γιαγια μου ηταν ποντια. το ιδιο και ο παππους και ολο το μικρο μου συμπαν. καμια ποπσ και καμια ποε δεν τους εχρισε ποντιους. ετσι γενηθηκαν ετσι πεθαναν. ποντια ειμαι και εγω ειτε ανηκω στην ποπς ειτε στην ποε ειτε στον εαυτο μου.ο ποντος ειναι αιμα και ιδεα και οχι κοινωνικο συμβολαιο. σε οποιον παει να με μαντρωσει ωσαν το προβατο στη στανη του λεω το εξης απλό: εγω δεν ειμαι δαγκας να θελω την υποστηριξη κανενος. μπορω και μονη μου!
το κλασσικο η ισχυς εν τη ενωση ειναι θεμιτο οταν δεν με ισοπεδωνει σαν ατομο. οταν δεν μου ζηταει να παραχωρησω κομματι του ειναι μου για χατηρι οποιασδηποτε ισχυος. και οσοι ειμαστε στον οργανωμενο χωρο ξερουμε πολυ καλα οτι αυτο ζητανε: υποταγη! εισαι μαζι μας και οχι με τους αλλους γι αυτο μην κανεις τουτο κανε το αλλο! και αναρωτιεστε μετα γιατι τα σωματεια βλεπουν τα μελη τους μονο στους ετησιους χορους κι αυτο με τα ζορια; ρε σε ποια ρατσα πανε να περασουν τετοιους φασισμους; σε αυτην που δεν εσκυψε κεφαλι χιλιαδες χρονια τωρα μήτε σε φραγκο μήτε σε ρωσο μήτε σε τουρκο; σε ποιον πανε να πουλησουν φυκια για μεταξωτες κορδελες οτι αυτοι ειναι οι καλοι και οι αλλοι οι κακοι; ολοι το ιδιο αιμα εχουμε και ο σκοπος ολων μας ειναι κοινος: να διατηρησουμε οσα ηρθαν ως εμας και να αποσπασουμε απο την τουρκια ενα γ2μημενο "συγνωμη που σας σφαξαμε,ήμασταν σε κατασταση delirium tremens". Απλά πραγματάκια που ξαφνικά γινονται συνθετα. και επειδη ειμαι ποντια και καθολου ηλιθια ξερω και γιατι γιναν δυσκολα: καπου υπαρχει χρημα και κοντα σιμα και αρκετη μωροφιλοδοξια. Η αντιδραση μου ειναι ξεκαθαρη: οχι ευχαριστω δεν θα παρω! δεν θα γινω κουκι κανενος και δε θα εξαρτησω τον δικο μου αγωνα απο κανεναν. μικρους και μεγαλους αγωνες δινει ο καθενας μας απο το δικο του μετεριζι και καμια φορα ειναι πολυ πιο δυσκολοι απο αυτους που δινει ο καθε αποστολιδης και ο καθε παρχαριδης: δωδεκαχρονα παιδακια γινονται αντικειμενο χλευης λογω της ρατσας τους απο τους συνομιληκους τους...ο χαζος ο ποντιος! χαχαχαχα! και το παιδακι να μαζευεται στη γωνια και να αναρωτιεται γιατι τον κοροιδευουν...γιατι η ρατσα του εχει την ταμπελα του αγαθου; σε τι εφταιξε αυτο για να κουβαλαει τετοιο βαρος στην ψυχουλα του; εφταιξε ομως η μανα του, ο πατερας του και ολοι εμεις που αφησαμε καποιους να θησαυρισουν κανοντας τον κοσμο να γελαει εις βαρος μας, οπως θησαυρισαν και με τη θρησκευτικοτητα του λαου μας-ναι για τον κουμπαρά της σουμελας μιλαω-και οπως πανε αλλοι τωρα να θησαυρισουν με τους αιμα αυτων που χαθηκαν στην πατριδα κα με τον πονο αυτων που ζωντανοι νεκροι εφτασαν εδω και ξαναστησαν μια νεα πατριδα. οταν οι οργανωμενοι χωροι ξεκαθαριστουν απο τα παρασιτα και βαλουν μπροστα ζητηματα ουσιας θα εχουν ολον τον κοσμο με το μερος τους...οσο ακολουθουν την πολιτικη του..πολιτικαντη θα λαμβανουν οτι και οι..πολιτικοι: γιαουρτια! και για να μην ξεχνιομαστε: οι οργανωμενοι χωροι δεν αποτελουνται απο ουφο! αποτελουνται απο ΕΜΑΣ. αρα η αλλαγη απο εμας θα ξεκινησει. Αν δεν γινουμε εμεις ανθρωποι ας μην περιμενουμε να ξεφυτρωσουν μονοι τους.
και μια τελευταια κουβεντα για το θεμα της αναγνωρισης που εχει γινει πλεον καραμελα στο στομα του καθε ανιδεου: το θεμα της γενοκτονιας δεν το χειριζομαστε εμεις. υπαρχουν οι καταληλλοι ανθρωποι στις καταλληλες θεσεις που παλευουν για αυτο, κι αυτοι αν μη τι αλλο με οσα εχουν κανει μας εχουν μεχρι στιγμης δικαιωσει. Η IAGS εχει αναγνωρίσει χαρη στις προσπάθειες τους την γενοκτονια των ελληνων στον ποντο και την μικρα ασια. Και αλλες μικροτερης εμβελειας αναγνωρισεις εχουν συντελεστει. ολες καλοδεχτες και σε ολος οσους τις παλεψαν και τις πετυχαν ενα μεγαλο ευχαριστω (ναι ρε θειο, καποιοι απο τους μπροσταρηδες ηταν αριστεροι, τι να κανω τωρα να τους γυρισω πισω την αναγνωριση;). απο εκει και περα ομως τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα: αν δεν το επιτρεψουν οι πολιτικες συγκυριες φυλλο δε θα κουνηθει περαιτερω για να μην πω και το τρις χειροτερο: εχουν ακομη πολλους παπανδρεου να δουν τα ματια μας να καταθετουν στεφανια στο μνημειο του κεμαλ. εχει και χειροτερο η συνεχεια: τον καταθετωντα να μιλαει σε συγκεντρωση ποντίων και να χειροκροτείται! Μπεεεεεεεεεεεεεεεε!