Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ...

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ DR MARK WEISBROT


Αναδημοσίευση από το FCPAOK.gr


Σας παραθέτουμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά. Γεγονότα που έχουν άμεση σχέση με αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν στο προσεχές μέλλον στη χώρα μας. Αυτά που θα διαβάσετε, δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή κάποιου ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας όπως η Αργεντινή...

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

Mark Weisbrot: «Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν.

Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων.

Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.

Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, (μιλάω για τους ενήλικες), στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες.

Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει.

Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς....τα πάνω και όχι αντιστρόφως.

Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945.


Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις. ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού. Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ'ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα. Η Κυβέρνηση που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρει τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ.Ν.Τ. μια χώρα, σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία του στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας.

Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι. όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960.

Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του.

Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομηχάνους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.


Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας». Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ.

Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει....

Τι ειρωνεία και αυτή. Τους πείσαμε με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!! Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν!!!

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες. Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα.

Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.

Ακόμα τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστικές ή ότι αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν.

Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια.

Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί. Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν.

Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω.

Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.


Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους.

Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Το γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γεν. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική, θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρόεδρος Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματ/τικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄ γύρο και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων».


Υ.Γ.: Για κάποιους που θα σκεφτούν ότι πολιτικοποιούμε τον οπαδικό αυτό χώρο, θα σας υπενθυμίσουμε ότι όλα τα δεινά που θα έρθουν στη χώρα μας, θα επηρεάσουν άμεσα και την ομάδα μας. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα του λαού. Μια ομάδα που ο μοναδικός χορηγός της είναι ο απλός κόσμος. Το ξεπούλημα της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, θα έχει αντίκτυπο στην πορεία του συλλόγου. Γιαυτό λοιπόν, μετά τα δραματικά αυτά γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες ώρες, θεωρούμε ότι είναι πολύ πιο σημαντικά και από την διεξαγωγή ενός αγώνα, έστω κι αν αυτός είναι ένας κρίσιμος αγώνας ΠΑΟΚ ολυμπιακός για τα πλέι οφ...

4 σχόλια:

hackaday είπε...

Αυτά πυ έγιναν στην Αργεντινή θα μοιάζουν με παιδική χαρά μπροστά σ' αυτά που θα συμβούνε στην Ελλάδα.

DimisK είπε...

Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα παραπάνω και θα έλεγα καλά θα κάνουμε να σταματήσουμε την καταστροφολογία και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Αρκετά πια με τις εξυπνάδες του κάθε ¨"διακεκριμένου οικονομολόγου" που ως δήθεν θεός αμολάει την παπαριά του για να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Η Βραζιλία έζησε ΔΝΤ και βγήκε αλώβητη. Το ίδιο η Τουρκία, τώρα η Ρουμανία. Φυσικά δεν είμαι υπερ του ΔΝΤ, το οποίο πραγματικά πίνει το αίμα των ανθρώπων, αλλά το κάνει όταν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι του δίνουν το δικαίωμα. Όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα, τότε του ανοίγουν την πόρτα. Σύμφωνοι αργήσαμε να δράσουμε. Σύμφωνοι φταίνε όλοι οι πολιτικοί και εμείς που τος ψηφίσαμε. Τώρα όμως καιγόμαστε. Πρώτα να σβύσουμε τη φωτιά και μετά να δούμε τις πταίει. Ευθύνες μετά, όχι τώρα. Γιατί διαφορετικά θα καεί το σπίτι μας και εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε ευθύνες! ΕΛΕΟΣ!
Η ουσία είναι ότι ήρθε το τέλος του παρασιτισμού, των επιδοτήσεων, του "τα κονομάω χωρίς να δουλεύω", του διεκδικώ χωρίς να παράγω, των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων (όχι όλων, αλλά πολλών), του αδηφάγου δημοσίου τομέα και κάποιων αγροτών που ζούσαν μόνο με επιδοτήσεις. Η απάντηση στην κρίση είναι πλέον εδώ που φτάσαμε μόνο μια: ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ. Η χώρα δεν παράγει και καταναλώνει περισσότερα από ότι παράγει. Γιατί γίνεται αυτό; Πολύ απλά γιατί...δεν παράγει, γιατί είτε δεν δουλεύουμε, είτε δεν δουλεύουμε σωστά. Ας παράξουμε πρώτα έργο και μετά διεκδικούμε. Διαφορετικά διεκδικούμε πράγματα που...δεν υπάρχουν! Ξέρω ότι θα μου τα χώσετε όλοι σας, αλλά αυτό πιστεύω και αυτό θα πιστεύω πάντα. Πρώτα πτωχεύσαμε ως άνθρωποι και μετά ως λαός. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να τα κονομάμε χωρίς να δουλεύουμε. Τώρα αυτά ξεχάστε τα...Όσο πιο σύντομα δουλέψουμε και παράξουμε έργο, τόσο πιο γρήγορα θα ξεφορτωθούμε τα τομάρια του ΔΝΤ. Εμείς θα σώσουμε τη χώρα μας και μόνο εμείς. Το κακό είναι ότι την πλήρωσαν και όσοι δεν φταίνε, όπως οι φτωχοί συνταξιούχοι. Αυτό όμως μας δείχνει ότι αδρανήσαμε κι εμείς. Όπου βλέπαμε παρατυπία έπρεπε να την καταγγέλουμε και όχι να λέμε "ωχ αδελφέ". Ακριβώς για να μην την ξαναπληρώσουν όσοι δεν φταίνε. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Όπου βλέπω καθεστώς ασυδοσίας, ανθρώπους να κλέβουν το κράτος ή τον κόπο άλλων, λαμόγια και καθάρματα που κερδοσκοπούν, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Αγαπητοί κηφήνες...the party is over....
Άλλο δημοκρατία, άλλο ασυδοσία. ΤΕΛΟΣ.

Platon είπε...

Δημητρη, ειπες πολλα και ειπες πολλα σωστα. Ευχομαι μεσα απο αυτη τη κρισιμη για ολους μας περιοδο να βγουμε νικητες, ηθικα και οικονομικα.

Αλλα να δουλεψουμε ολοι μας γι αυτο κι οχι μονο ο απλος λαος.

Αν συνεχισουν να πινουν το αιμα του λαου, οπως κανουν τωρα ή εως τωρα , τοτε ειναι πολυ πιθανο να εχουμε μια λαϊκη εξεγερση με ολα οσα επακολουθουν.

Ακου την μπαλαντα του κυρ-Μεντιου απο τον Ξυλουρη και θα καταλαβεις τι εννοω. Αν και το ξερεις αδερφε!!!

Εγω ειμαι μαζι σου!!! Αλλα απαιτω πολλα, τα απαιτω ΟΛΑ!!!

DimisK είπε...

Αδελφέ μου Πλάτων ότι έγραψα το έγραψα με πόνο ψυχής. Πονάω όπως όλοι οι Έλληνες. Θέλω πίσω τη χαμένη μου περηφάνεια. Απο 20 χρονών παιδάκι δουλεύω 10-11 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπή. Ακριβή ζωή δεν έκανα, ποτέ δεν άπλωνα τα πόδια μου έξω από το στρώμα. Μάλλον το αντίθετο έκανα, έστω κι αν μπορούσα παραπάνω. Τότε όλοι μου έλεγαν πάρε κι αυτό, πάρε κι εκείνο, πάρε και το ακριβό αυτοκίνητο, βγάλε και 4 πιστωτικές. Αντίθετα, εργατικό μερμήγκι ξόδευα ότι χρειάζονταν για να περνάω αξιοπρεπώς εγώ και τα παιδιά μου και τιποτα παραπάνω. Τότε κάποιοι με λοιδωρούσαν, με έλεγαν μίζερο. Μόνο που δεν ήμουν, απλά ήμουν προσγειωμένος. Έτσι, κάτι κατάφερα. ΄Εφτιαξα ένα σπιτάκι χωρίς δάνειο και αγόρασα επίσης χωρίς δάνειο ένα φθηνό αυτοκινητάκι. Τώρα, έχω τις άμυνές μου. Ωστόσο θα πληρώσω χωρίς να φταίω περισσότερο από κάτι άλλους. Κι αυτό με πονάει. Δεν μπορώ πλέον να βλέπω ανθρώπους που το μόνο που ξέρουν είναι να διεκδικούν χωρίς να δουλεύουν. Δεν μπορώ να βλέπω κηφήνες. Κι εσύ πόνεσες στην ξενιτιά για να φτιάξεις ότι έφτιαξες. Εσύ, εγώ και πολλοί όμοιοί μας μπορούμε να φτιάξουμε πάλι την Ελλάδα. Αλλά όπου βλέπω πλέον συνδικαλιστές, κηφήνες δημόσιους υπαλλήλους των 15 και 16 μισθών (υπάρχουν και πολλοί δημόσιοι που πληρώνουν χωρίς να φταίνε, αφού ποτέ δεν πήραν ότι δικαιούνταν) τρελαίνομαι!
Το ξαναλέω, εάν δεν ήταν η ισοπέδωση των συνταξιούχων, για όλα τα άλλα μέτρα λέω ΝΑΙ! Είναι απαράδεκτο να βλέπεις ανθρώπους των 30-35 ετών να ασχολούνται...με τη σύνταξή τους! Μα είναι δυνατόν; Κανέναν δεν άκουσα να μιλάει για δουλειά, να δουλέψω παραπάνω...Όλοι την ευκολία τους. Και επίσης, τέρμα η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που εξέθρεψε κηφήνες. Ζητάω συγγνώμη απο όσους δημόσιους υπαλλήλους θίγω, γιατί ξέρω ότι υπάρχουν και ευσυνείδητοι που δεν φταίνε και προσφέρουν πάντα. Αλλά μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Όπως ειπε κι ο Γιωργάκης, το ΔΝΤ δεν θα φύγει με πέτρες, αλλά όταν εμείς αποφασίσουμε να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ επιτέλους σε αυτό τον τόπο. Εάν βάλουμε φυλακή τα λαμόγια, εάν καταγγέλουμε τα φακελάκια και τα γρηγορόσημα.
Το θέμα είναι μεγάλο και έχει πολλές πτυχές. Αλλά θέλω να ξανανιώσω υπερήφανος,πιστεύω στο αίσθημα αυτοσυντήρησης των Ελλήνων. Αξίζουμε πολλά, όταν μας πιάσει το φιλότιμο, κάνουμε για 10. Αλλά το ρημάδι το φιλότιμο, έρχεται πολύ αργά...Και δεν μου αρέσει η καταστροφολογία αυτών που τους αρέσει το χάος, απλά γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν! Όταν δεν έβαλαν ποτέ τους στην άκρη μια δεκάρα, όταν μένουν στο ενοίκιο, όταν κάνουν έξαλλη ζωή, όταν χρωστάνε 10 πιστωτικές, τι έχουν να χάσουν αν όλα γίνουν μπάχαλο; ΤΙΠΟΤΑ! Ε, λοιπόν αυτούς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τη χώρα που αυτή την ώρα κάνει μια τιτάνια προσπάθεια ανασύνταξης.
Φυσικά υπάρχουν και οι άνθρωποι που διαδηλωνουν σωστά, σε δημοκρατικά πλαίσια. Δεν μιλάω γι΄αυτούς, να μην παρεξηγηθώ.
Σε ευχαριστώ αδελφέ μου για την υπομονή, που αντέχεις τις όποιες απόψεις μου. Ο θεός να σε έχει καλά και να μας δίνεις αφορμή για σκέψη, όπως κάνεις πάντα! Να είσαι καλά!!!