Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

"ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ 'ΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"


Αναδημοσίευση από "μουσικά προάστια"Διαίρει και βασίλευε. Αφού μικροεγωισμοί και συμφέροντα και καλοθελητές διαίρεσαν τους δημιουργούς, τους πραματικά μεγάλους, ήρθαν οι ανύπαρκτοι να βασιλέψουν. Αυτοβιογραφία του Ρασούλη, κείμενο για τον Παπάζογλου. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα, το πιο ουδέτερο κι αθώο. Εφόσον κανείς δεν υπάρχει πια να εξηγήσει και να εξηγηθεί, τα υπόλοιπα ας τα περιποιηθεί η λήθη. Εξάλλου, μια ιδέα στριφογυρνά στο μυαλό: ότι εκεί πάνω, τούτοι οι δυο μπορεί και να αντάμωσαν, μπορεί και να γράφουνε τα καινούργια τραγούδια. ηρ.οικ.
-----
 
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

[...]
Από μια στιγμή και πέρα χαθήκαμεν. Οι παρέες διάλυσαν. Ήρθαν ημέρες πονηρές και μας πονήρεψαν - κι ενώ οι καλοί φίλοι κάναν τους καλούς λογαριασμούς, στη συνέχεια ούτε οι καλοί λογαριασμοί κάναν τους καλούς φίλους. Γίναμε αγνώριστοι. Ο καθείς και ο στόχος του.

Εύχομαι να είναι καλά ο Νικ και η οικογένειά του. Τα λέμε καμιά φορά στη Σαλονίκη, αλλά όχι για πολύ. Κανά πεντάλεπτο - δεκάλεπτο. Θα μπορούσαν να 'ταν αλλιώς τα πράγματα. Κι όμως έγιναν έτσι.

Μανώλης Ρασούλης, "Εδώ είναι του Ρασούλη", Θεσσαλονίκη: Ιανός, 2007, σελ. 147.
-----

1 σχόλιο:

ΕΥ είπε...

ΑΡΙΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!