Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Γιατί τόσο μίσος????....

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης, με δηλώσεις του στο «Libero 107,4», δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη.


«Οταν διεξάγεται ένα παιχνίδι πριν γίνεται σύσκεψη. Στην πρώτη η αστυνομία είπε το ναι για μετακινηθούν φίλαθλοι που σημαίνει ότι είσαι έτοιμη να πάρεις μέτρα. Στη χθεσινή σύσκεψη, είπαμε τι έγινε, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έλειπε.

Ολα κυλούσαν ομαλά, οι οπαδοί ήρθαν με τα λεωφορεία, δεν υπήρχε πρόβλημα, συνοδεία των αστυνομικών, μπήκαν στο γήπεδο με την ταυτότητα, εμείς ήμασταν εκεί. Σε μία κερκίδα 500 ατόμων υπήρχαν και κάποιες κενές θέσεις λόγω ασφαλείας. Πάρθηκε η απόφαση να ανοίξει ένα εκδοτήριο με τη σύμφωνη γνώμη του Πανιωνίου και της Αστυνομίας.

Ξεκινάει το παιχνίδι και όλα πηγαίνουν καλά. Ακούστηκε ένα σύνθημα που το ακολούθησαν και οι οπαδοί του Πανιωνίου. Και φτάνουμε στο ημίχρονο. Είχαμε πει αν γίνεται να μη μπουν αστυνομικές δυνάμεις στην κερκίδα. Εγινε και αυτό. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τις δυνάμεις που ήταν ψηλά δεν έγινε το παραμικρό.

Κάποιοι φίλαθλοι ήθελαν να πάνε στην τουαλέτα. Ο διοικητής των δυνάμεων των ΜΑΤ θεώρησε ότι ήθελαν να βγουν από το γήπεδο. Υπήρχαν κάποιοι ένστολοι που επιτέθηκαν στους φιλάθλους και δεν τους άφηναν να πάνε τουαλέτα. Δεν είχαν πρόβλημα με αυτούς που ήταν στην κερκίδα, αλλά με αυτούς που ήταν στη σκάλα.

Τα γεγονότα γενικεύτηκαν, μπήκε και άλλη διμοιρία, τους στρίμωχναν με το πέταγμα των χημικών. Έρχονταν οι φίλοι του Πανιωνίου και άνοιγαν τη θύρα και όλοι μαζί κάθονταν. Ενας από τους Πάνθηρες έτρεξε όλη την κερκίδα για να πάει εκεί. Έσπασαν την πόρτα της 7 και έλεγαν τους φιλάθλους να έρθουν εκεί. Μας έδιναν νερά για να αναπνεύσουμε από τα χημικά.

Πρέπει να μας απαντήσουν γιατί πήγε διμοιρία των ΜΑΤ στις σκάλες και δεν άφηναν τον κόσμο να πάνε τουαλέτα. Γιατί αυτό το μίσος; Σε ένα ματς που από πλευράς οπαδών ήταν φιλικό. Για εμάς ήταν η πρώτη μετακίνηση και είχαμε εστιάσει την προσοχή μας. Ηταν κύριοι. Δεν είδαμε την ταξιδιωτική οδηγία της αστυνομίας, να μην έχετε τατουάζ, μακριά μαλλιά.... Αν από εκεί κρίνεται ο οπαδός τι να πω. Αν ο Σισέ ήταν οπαδός θα έτρωγε πόρτα. Αλίμονο αν κρίνουμε τους οπαδούς από την εμφάνισή τους.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήμασταν υπόδειγμα φιλάθλων. Η διμοιρία που ήταν μέσα, αν είχε σκοπό να επιτεθεί ο κόσμος δε θα έφευγε που από την κερκίδα. Δε θέλουν να μετακινούμαστε. Θέλουν να έρχονται άλλες ομάδες, με ελικόπτερα. Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε ελικόπτερα ούτε μετακίνηση.

Ο παρατηρητής δεν ξέρω τι θα γράψει. Του έλεγα να μας προστατέψει. Οι νταήδες που ήταν χθες εκεί, είναι ομάδα καταστολής. Καταστέλλουν όταν υπάρχει πρόβλημα., Ας μας απαντήσουν που υπήρχε χθες πρόβλημα. Δεν κάναμε τίποτα.

Τελείωσε το ματς, πήγε ο Ζαγοράκης εκεί, ήταν έξαλλος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θέλαμε να έρθουν τα λεωφορεία εκεί και δεν το επέτρεψαν, Μετά η διοίκηση και οι άνθρωποι της ασφάλεια της ΠΑΕ μαζέψαμε τους οπαδούς χωρίς τη συνοδεία της αστυνομίας. Η βοήθεια του προέδρου ήταν καταλυτική. Αν δεν ήταν ο πρόεδρος θα είχαμε πολλά προβλήματα. Αυτό που ζήσαμε χθες ήταν κάτι άλλο. Δε μας άκουγαν δεν καταλάβαιναν. Η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική. Ο κάθε αστυνομικός είχε άποψη. Εμείς θα πληρώνουμε τα χρέη σας έλεγαν και να μην ξανάρθουμε.

Στο γυρισμό υπήρχαν προβλήματα. Τους έλεγαν να μην κατεβαίνουν από τα λεωφορεία, προπηλακισμοί, πόσο θα μπορούσαν να κρατηθούν
».

πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: