Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και συγγραφείς σε ορθόδοξα μοναστήριαΤοιχογραφίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων στην Ιερά Μονὴ Μεγάλου Μετεώρου αποδεικνύουν την ενότητα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.

Οι τοιχογραφίες βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου। Εικονίζονται ο Σόλωνας, η Σίβυλλα, ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Όμηρος, ο Θουκυδίδης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Πλούταρχος και δίπλα τους ο Άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος και μάρτυρας του 2ου αιώνα μ.Χ. Αντίστοιχες τοιχογραφίες υπάρχουν σε πολλές Μονές του Αγίου Όρους (π.χ Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθώς και σε Μονές στο νησάκι των Ιωαννίνων.

http://www.truthison.com

1 σχόλιο:

palalos είπε...

Πραγματικά εντυπωσιακό!!! Δηλώνω άγνοια για την ύπαρξη των φιλοσόφων στα μοναστήρια...είναι ένα ανατρεπτικό "εύρημα" το οποίο είναι γροθιά στο στομάχι όλων όσων καλλιέργησαν το μίσος, αλλά και όσων ακόμα και τώρα κουκουλώνουν τα "εγκλήματα" των "χριστιανών" στον πολιτισμό των αρχαίων...όμως πάντα υπήρχαν κάποιοι, πάντα μειοψηφία και πάντα μίλια μπροστά πολιτισμικά και πνευματικά από τους άλλους....