Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

Η μόνη λύση για τον ΠΑΟΚ....


"Τρία χρόνια μετά τον Μάιο της ντροπής (εκλογές Α.Σ ΠΑΟΚ) το Μέτωπο Λαϊκής Βάσης αποφάσισε να τοποθετηθεί ξανά δημόσια για τα πεπραγμένα στον αγαπημένο όλων μας σύλλογο.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν σιωπήσαμε, όπως κάποιοι πίστευαν, αλλά επιλέξαμε να κινηθούμε μέσα από το θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, εκεί που καταφέραμε για πρώτη φορά την είσοδο ενός μέλους του μειοψηφούντος ψηφοδελτίου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο πετύχαμε :
Α) την διεξαγωγή ανά τακτά χρονικά διαστήματα  διοικητικών συμβουλίων (θυμίζουμε ότι διοικητικά  συμβούλια στον Α.Σ. ΠΑΟΚ γινόντουσαν όποτε δεν είχαν τι άλλο να κάνουν τα μέλη του)  
 Β) την δημιουργία επιτροπής διαφάνειας
 Γ) στηρίξαμε την πρόταση των συνδέσμων για μείωση της ετήσιας συνδρομής κάτι     που αποτελούσε άλλωστε πάγιο αίτημα μας εδώ και χρόνια
Δ) βοηθήσαμε οικονομικά και ηθικά οποίο τμήμα μας ζήτησε βοήθεια και όχι μόνο.
Ε) για πρώτη φορά επιτράπηκε σε μέλος του Α.Σ. ΠΑΟΚ που δεν ανήκει στην διοίκηση να δει κάποιες οικονομικές καταστάσεις του Ερασιτέχνη και να κάνει ερωτήσεις έστω και για λίγο για διαχειριστικά θέματα.
ΣΤ) και για πρώτη φορά επίσης ο ισολογισμός του ερασιτέχνη υπογράφηκε από τον πρόεδρο του.

Από όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να σταθούμε στην Επιτροπή Διαφάνειας. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε την δημιουργία της θέλοντας να πιστεύουμε ότι διασφαλίζουμε μια για πάντα την διαφάνεια στον σύλλογο μας .Δυστυχώς, όμως, υπολογίζαμε χωρίς τον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ που, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά αυταρχικά, σταμάτησε την λειτουργία της επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι υπολείπονται οι έλεγχοι : στην τελευταία χρήση της ΠΑΕ , στην Τούμπα ΕΠΕ στην Κ.Α.Ε ΠΑΟΚ και στην ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΕΠΕ.

Η φιλοσοφία του κουκουλώματος, τη στιγμή  μάλιστα που όλη η ελληνική κοινωνία ζητάει διαφάνεια σε όλους τους τομείς, έχει φέρει εκτός από την πατρίδα μας και τον σύλλογό μας στο χείλος του γκρεμού .Η απελπιστική κατάσταση της ΚΑΕ και η οριακή πλέον θέση της ΠΑΕ δείχνουν να μην αγγίζουν καθόλου τον πρόεδρο του Α.Σ.ΠΑΟΚ, μιας και ο ίδιος επέλεξε για ακόμη μια φορά τον σκοταδισμό και την αδιαφάνεια. Άλλωστε, όπως συμβαίνει και στην κοινωνία μας, ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα (βλέπε χρέη).Χρέη τα οποία βασανίζουν τον σύλλογό μας εδώ και χρόνια και, σε συνδυασμό με το μετοχικό μοντέλο διοίκησης που ακολουθείται, έχουν γίνει πλέον τροχοπέδη ανάπτυξης (όποιος διοικεί έχει χρέη και μετοχές να τον βαραίνουν)

Εμείς, επί προεδρίας Θ. Ζαγοράκη πραγματοποιήσαμε τρεις συναντήσεις μαζί του στις οποίες καταθέσαμε πλήρες πλάνο δημιουργίας μη μετοχικής λαϊκής βάσης .

Είναι προφανές από το άνοιγμα του συλλόγου στον κόσμο για αγορά μετοχών ότι αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε .Εμείς, παρόλα αυτά, αφήνοντας πίσω τον όποιον δογματισμό, προχωρήσαμε και σε αγορά μετοχών σεβόμενοι την απόφαση του συλλόγου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση .Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε ότι το μοντέλο μετοχικής λαϊκής βάσης ήταν μια φούσκα, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί έτσι απλά επειδή δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες αγοράσαμε από λίγες μετοχές ο καθένας. Χρειάζεται οργάνωση και πλάνο τα οποία η ΠΑΕ  ΠΑΟΚ δεν διέθετε για να “τρέξει” μια τέτοια ιστορία.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι κάποια πρόσωπα καταστάσεις και ιδέες στον ΠΑΟΚ έχουν πλέον προ πολλού ξεπεραστεί από την εποχή τους, γι’ αυτό κάνοντας την αυτοκριτική μας ,κάτι που θα πρέπει να κάνουν και ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ  με τον  “Χρυσό Δικέφαλο”, θεωρούμε ότι, επειδή στην ζωή όλα είναι ένας κύκλος που κάποια στιγμή κλείνει, κάπου εδώ κλείνουμε τον κύκλο που ανοίξαμε πριν χρόνια και ξεκινάμε μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων απευθυνόμενη προς όλο τον κόσμο με σκοπό :
α)  την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την ανάπτυξη του συλλόγου .
β) συζήτηση για το μέλλον της λαϊκής βάσης οποιασδήποτε μορφής και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε
γ) την δημιουργία ενός πανΠΑΟΚτσήδικου ψηφοδελτίου προοπτικής , οράματος , προόδου , εκσυγχρονισμού
δ)την αφύπνιση του κοιμώμενου γίγαντα λαού του ΠΑΟΚ, όχι ως πελάτη ή συμμετέχοντα σε ραδιοφωνικές εκπομπές και site, αλλά ως συνεχώς ενεργού μέλους .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολη για όλους, και  προτεραιότητά μας είναι η εργασία και η οικογένεια μας .Ποσό πιο δύσκολη όμως μπορεί να είναι από αυτήν των προγόνων μας που ήρθαν πρόσφυγες και ίδρυσαν των σύλλογό μας ή ακόμη και από αυτούς που, την δύσκολη δεκαετία του '50 έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια την Τούμπα, η μόνη τους σκέψη ήταν η γιγάντωση του συλλόγου, με πολλή δουλειά, χωρίς προσωπική προβολή. 
Την Πέμπτη λοιπόν 15/03/2012 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων. Σας περιμένουμε όλους εκεί.


Μέτωπο Λαϊκής Βάσης".

4 σχόλια:

prowler είπε...

Ας το δοκιμάσουμε κι αυτό το μοντέλο.. Δεν έχουμε πια, και τίποτα να χάσουμε εδώ που τα λέμε.. Είδαμε και τα προηγούμενα..

palalos είπε...

Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο μας τί και πώς θα λειτουργεί με το "μοντέλο" αυτό...είμαστε στα πρόθυρα οικονομικού "κράχ" και το σίγουρο είναι ότι αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι, θα βαρέσει κανίνο η ΠΑΕ...και τότε θα ζήσουμε μαύρες μέρες...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ θα πω μόνο τούτο: αυτές τις δύσκολες εποχές αν καταρρεύσουν κι οι ομάδες που αγαπάμε, θα μας στρίψει...

palalos είπε...

Μας έχει στρίψει ήδη Ασκάρ.....