Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

ΠΑΟΚ : "Παραιτηθείτε όλοι"....



"Παραιτηθείτε όλοι


Εκατό "χούλιγκανς" και μερικά "τσακαλάκια" κατά έκφραση λαλίστατου ραδιοφωνικού παραγωγού, αρκούσαν, για να στερήσουν τον ΠΑΟΚ από το να αλλάξει επίπεδο στα επόμενα χρόνια.
Η βαριά τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ και ο αναμενόμενος αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δεν στέρησε μόνο μερικά εκατομμύρια από τους πόρους τπς ΠΑΕ για τπν τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά σακάτεψε την ομάδα και για την επόμενη περίοδο (2013-2014), ενώ συγχρόνως αμαύρωσε εκ νέου την εικόνα της στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα στέρησε από τους ποδοσφαιριστές το όραμα να αγωνίζονται σε ανώτερο επίπεδο ώστε να γίνουν γνωστοί στην Ευρώπη και να εξασφαλίσουν με πιθανή μεταγραφή τους, τόσο την προσωπική οικονομική τους εξασφάλιση, όσο και την μελλοντική βιωσιμότητα της ομάδας. Ποιος αλήθεια θα γνώριζε τον Βιεϊρίνια, τον Σταφυλίδη, τον Μαλεζά, αν δεν αγωνίζονταν με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.
Πολυσήμαντη λοιπόν αποτυχία, όχι μόνο σ' ό,τι αφορά τον παρόντα αποκλεισμό, αλλά κυρίως στις μελλοντικές επιπτώσεις της πορείας της ομάδας λόγω της βαριάς m lis Γ 1 τιμωρίας. Κι όλα αυτά για εκατό "χούλιγκανς" και μερικά "τσακαλάκια".
Το εύλογο όμως ερώτημα ε ίνα ι: ποιος ευθύνεται γι' αυτή την κατάντια; Δε νομίζω ότι απαιτείται ξεχωριστή ευφυΐα και ευστροφία για τον καταλογισμό των ευθυνών: αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η διοίκηση του ΠΑΟΚ, η οποία θα πρέπει σύσσωμη να παραιτηθεί διά παντός, αν όχι αμέσως, τουλάχιστον στη λήξη του εξαμήνου που έχει προσδιορίσει το Πρωτοδικείο.
Προσέξτε τη διαφορά νοοτροπίας και επιπέδου σκέψης μεταξύ των διοικούντων Ραπίντ Βιέννης και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης: α) παραιτήθηκε αμέσως ο υπεύθυνος ασφάλειας της αυστριακής ομάδας μετά τα επεισόδια της Τούμπας, β) το Δ.Σ.
της Ραπίντ δήλωσε ότι εάν τιμωρηθούν από το ελληνικό δικαστήριο οι πέντε συλληφθέντες Αυστριακοί "φίλαθλοι" θα τους απαγορευτεί διά βίου η είσοδος τους στο γήπεδο, και γ) όσοι Αυστριακοί φίλαθλοι ταυτοποιηθούν από τα video ότι συμμετείχαν στα επεισόδια θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο που υπέβαλε η ΟΥΕΦΑ στην ομάδα τους ύψους 75.000 ευρώ.
Και σας ερωτώ εγώ: ποιες ήταν οι ενέργειες της ελληνικής διοίκησης μετά τα επεισόδια; Ο ευρών αμειφθήσεται.
Στα πλαίσια του παρόντος άρθρου μου θα ήθελα να θίξω δύο ακόμη επίκαιρα σημεία.
α) Αισθάνομαι ως Έλληνας κατά πρώτον αλλά και ως οπαδός του ΠΑΟΚ δευτερευόντως βαθιά ταπεινωμένος από μια φωτογραφία του διαδικτύου, όπου οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ καθισμένοι στη σειρά οκλαδόν δίκην "αιχμαλώτων πολέμου" ανέμεναν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο από την αυστριακή αστυνομία, και
β) Εντύπωση μου έκανε η έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη. Δεν θα αναφερθώ μόνο στην έλλειψη συνεργασίας - εμπιστοσύνης (;) με τον κ. Ζήση Βρύζα στο θέμα των μεταγραφών που προηγήθηκαν (και ο νοών νοείτο), αλλά είναι αδιανόητο μετά την καταβολή των 10 εκ. ευρώ και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΠΑΟΚ, στην πρώτη επίσημη διεθνή εμφάνιση της ομάδας στο γήπεδο της να είναι απών, όποιους λόγους και αν έχει επικαλεστεί, που προφανώς αναδεικνύουν και τις προτεραιότητές του..."

Αριστείδης Κάζης  καθηγητής ιατρικής, πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: