Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

ΙΣΟΝΟΜΙΑ


"Είναι γνωστά τα προβλήματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μας.

Προβλήματα που δεν δημιουργήθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά από άτομα τα οποία κάτω από την ανοχή του κρατικού μηχανισμού κατάκλεψαν και χρέωσαν με ένα υπέρογκο ποσό τα ταμεία της ΠΑΕ.
Εδώ και πάρα πολλούς μήνες ακούσαμε μεγαλόστομα λόγια από υπεύθυνους φορείς που υπόσχονταν ότι θα έδιναν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Θυμόμαστε πως σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσαν άλλες ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες, το χρέος μηδενιζόταν με νόμους που είχαν σταματήσει να είναι σε ισχύ και ξαναβγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, με αποκλειστικό σκοπό την διάσωση αυτών των ομάδων.

Έτσι ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος, η Λάρισα, ο ΟΦΗ, όχι μόνο διασώθηκαν, αφού τους χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά μπόρεσαν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να κατακτήσουν θέσεις που τους οδήγησαν στα κύπελλα Ευρώπης.

Από την πολιτεία αναμέναμε ανάλογη και ίση αντιμετώπιση στα προβλήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ειδικά από την στιγμή που πρόεδρος, ανέλαβε ο άνθρωπος που δόξασε την Ελλάδα και την έκανε γνωστή σε όλο τον πλανήτη, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Euro 2004, ο αρχηγός της Εθνικής μας Θόδωρος Ζαγοράκης.

Περιμέναμε να υπάρχει προς το πρόσωπο του σεβασμός, πίστη και επιβράβευση στον σχεδιασμό που ο ίδιος και η διοίκηση του εκπόνησαν για την διάσωση και βιώσιμη μετέπειτα λειτουργία του συλλόγου μας.
Διαψευστήκαμε οικτρά, αφού η κοροϊδία συνεχίζετε.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η μόνη αθλητική εταιρία στην Ελλάδα, που θα πρέπει να πληρώσει όλο το πρωτογενή χρέος της καθώς και 20% των τόκων και προσαυξήσεων που της έχουν επιβληθεί, σύμφωνα με το τερατούργημα που ψήφισε σαν νομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Θα πρέπει μηνιαίως να πληρώνει το ποσό των 120.000 με 140.000 ευρώ, αν δεχθεί και υπογράψει αυτή τη ρύθμιση.

Το ερώτημα παραμένει: Αν η διοίκηση την δεχθεί και ενταχθεί σε αυτήν, από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τεράστιες προσπάθειες και με το διαπραγματευτικό ατού των δώδεκα χιλιάδων (12.000) και πλέον διαρκείας που διέθεσε στον κόσμο της ομάδας, μπόρεσε να συνεργαστεί φέτος με περισσότερους από 20 χορηγούς, τους οποίους σαν σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ τους ευχαριστούμε δημόσια για την επένδυση τους στον σύλλογό μας.

Αντίθετα καμιά εταιρία του δημοσίου δεν θέλησε να διαφημίσει το προϊόν της μέσω της ομάδας μας, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει κάνει (tatto) τατού το σήμα του ΟΤΕ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν σήμερα θεωρούμε αδύνατη την αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων που προκύπτουν από την ρύθμιση και θα βαρύνουν τα ταμεία της ομάδας μας για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Πάγια απαίτηση μας παραμένει η διαγραφή των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η αποπληρωμή τους, από τα φυσικά πρόσωπα που τα δημιούργησαν με την ανέχεια και στήριξη των αρμόδιων φορέων.
Μετά τις πρόσφατες εκλογές, υπάρχει μια νέα κατάσταση στο υπουργείο Πολιτισμού, με την έλευση του Γιάννη Ιωαννίδη στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Περιμέναμε εναγωνίως την τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο ζήτημα και να ανακοινώσει τις ενέργειες στις οποίες είναι διατεθειμένος να προβεί.

Μέχρι τώρα σφυρίζει αδιάφορα.

Μήπως δεν τον ενδιαφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ή προσπαθεί να επιβραβεύσει με την στάση του, αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τις ρίζες του και την αντιπαλότητα που είχαμε στους αγωνιστικούς χώρους;

Είναι μέλος της κυβέρνησης και συνάδελφοι του σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν την λύση, άρα του αναλογεί μερίδιο ευθύνης.

Πρόσφατα η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάλεσε σε συναντήσεις τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας μας, για να τους γνωστοποιήσει τις θέσεις της.

Ακούσαμε μετά το τέλος αυτών των συναντήσεων τις δηλώσεις των βουλευτών. Όλοι ισχυρίστηκαν πως τα αιτήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι δίκαια και στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης που θα πρέπει να απολαμβάνουν οι αθλητικές εταιρίες.

Ποιες οι πράξεις τους μέχρι σήμερα;

Σε ποιες ενέργειες προέβησαν μετά την ενημέρωση που είχαν;

Στηρίζουμε την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θεωρουμε αδιανόητη την πράξη υπογραφής και υπαγωγής σε ρύθμιση των χρεών του συλλόγου μας, χωρίς την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Δεν υπάρχει επιλογή κατεύθυνσης και πορείας σήμερα.

Υπάρχει μονόδρομος και αυτός είναι η διαγραφή των χρεών.

Εμείς σαν σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ έχουμε την ευθύνη απέναντι σε ολόκληρο τον ΠΑΟΚτσήδικο Λαό να ηγηθούμε όποιας προσπάθειας μας αναλογεί, όπως ορίζει η ιστορία και το παρελθόν μας.

Αναλαμβάνουμε δράση με κλιμακωτές ενέργειες τις οποίες έχουμε μελετήσει σχολαστικά και οι οποίες θα ανακοινώνονται λίγο πριν πραγματοποιηθούν. Ζητάμε την συμπαράσταση και την προβολή αυτών των ενεργειών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι αντιδράσεις μας θα είναι μαζικές, μεγαλειώδεις και χωρίς προηγούμενο. Θα αναγκάσουμε με τις ενέργειες μας τους πραγματικούς υπεύθυνους για το οργανωτικό, οικονομικό και αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, να δώσουν λύση παρόμοια με αυτές που έδωσαν στο παρελθόν σε ανταγωνιστές μας και θα τους τιμωρήσουμε για την ανέχεια και στήριξη που έδωσαν και δίνουν μέχρι σήμερα, στους πραγματικούς ενόχους και κλέφτες των ταμείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η πρώτη από αυτές τις ενέργειες που αποφασίσαμε να κάνουμε, θα είναι η διοργάνωση ενός πανελλήνιου συλλαλητηρίου που θα διεξαχθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, ώστε να υπάρχει χρόνος προγραμματισμού και ετοιμασιών για την κάθοδο χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ στους δρόμους.

Σε αυτό το συλλαλητήριο υποχρέωση έχουν να βρεθούν μόνο όσοι στηρίζουν την προσπάθεια μας. Για αυτό το λόγο δεν επιθυμούμε την παρουσία πολιτευτών και βουλευτών. Βαρεθήκαμε και χορτάσαμε από τα λόγια τους που παραμένουν κούφια λόγια και δεν έγιναν πράξη.

Ήρθε η ώρα για αντιπαράθεση με έργα.

Ο Λαός του ΠΑΟΚ οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση και έτοιμος για όποια μορφή μάχης του ζητήσουμε να δώσει το παρών. Γνωρίζουμε ότι θα είναι μακρύς, επίπονος και δύσκολος ο δρόμος που διαλέξαμε. Αλλά εμείς από τη μεριά μας, του υποσχόμαστε ότι αν δεν δικαιωθούμε στα δίκαια αιτήματα μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να δώσουμε τέλος στην ομηρία του ΠΑΟΚ.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ".




----------------------------------------



Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν τον ΠΑΟΚ μικρό και αδύναμο και 100% ελεγχόμενο. Το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τον Βενιζέλο συνεχίζεται από τους "Αλογοσκούφηδες" του Καραμανλή.

Όλοι αυτοί που άφηναν ανεξέλεγκτους τον Μπατατούδη και τον Γούμενο να ρημάζουν και να τρώνε τις σάρκες του συλλόγου, τώρα εξαντλούν την αυστηρότητα τους απέναντι στη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Κορόιδεψαν την Παοκτσήδικη οικογένεια προεκλογικά υποσχόμενοι λύσεις που θα έβαζαν τέλος στο πρόβλημα και τώρα που το πανηγύρι τελείωσε προσπαθούν να οδηγήσουν τον Δικέφαλο στον αφανισμό.

Αφού τακτοποίησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλες τις ομάδες της Super League φθάνοντας σε σημείο να πληρώσουν τα χρωστούμενα σε ποδοσφαιρικές ομάδες από το άρθρο 44, έφτιαξαν με μπροστάρη τον Ορφανό μια ρύθμιση που στραγγαλίζει το σωματείο και το κρατά δέσμιο για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Αυτοί που ευαγγελίζονται την εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου θα περίμενε κανείς να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια άφθαρτων παραγόντων που έχουν την απόλυτη στήριξη του Ασπρόμαυρου κόσμου.

Επειδή όμως ζούμε στη χώρα της λαμογιάς και όχι σε κάποιο προηγμένο Ευρωπαϊκό κράτος η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τους απατεώνες και να πολεμά τις καθαρές λύσεις. Από κοντά και οι διαπλεκόμενοι της Σούπερ Λίγκας που θέλουν τον ΠΑΟΚ μακριά από κάθε διεκδίκηση στόχου.

Με μπροστάρηδες τους γνήσιους απογόνους του "Θρυλικού" Καμπάνη, τους καλύτερους συνεργάτες των δυνάμεων καταστολής, έχουν επιδοθεί σε έναν βρώμικο αγώνα προκειμένου να εμποδίσουν τον ΠΑΟΚ να βρει και πάλι τον δρόμο του.

Απέναντι σε όλους αυτούς έχουμε να αντιπαρατάξουμε μόνο ένα άλλο τεράστιο όπλο. Τη δύναμη του κόσμου μας. Πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η σωτηρία του συλλόγου εξαρτάται από εμάς του ίδιους. Αν και καθυστερημένα, και σε αυτό έχει ευθύνη η διοίκηση που παραπλανήθηκε από υποσχέσεις τυχοδιωκτών της πολιτικής, ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν τυχάρπαστο πολιτικό και κανέναν υποχθόνιο ρουφιανάκο να πειράξει τον αγαπημένο μας σύλλογο. Στο πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο.

Υ.Γ. Επειδή πολλά τρελά διαβάζουμε στις εφημερίδες της πόλης, όποιος Παοκτσής νομίζει ότι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού θα είναι έστω φιλικός απέναντι στην ομάδα μας ζει σε έναν δικό του ευτυχισμένο κόσμο.

Για να μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για τον άνθρωπο που μισεί παθολογικά τον ΠΑΟΚ. Αυτόν που στηρίζει έμπρακτα τον κολλητό του Πανελούδη για να είναι το μπάσκετ μας στην αφάνεια και να προχωρούν χωρίς εμπόδια οι κολλητοί της ΓΕΝΕΣΙΣ.

Αν δεν κάνουμε λάθος είναι αυτός που δεν δίστασε να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στο ΣΕΦ για να κερδίσει ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος. Μήπως είναι αυτός που προσπαθεί να αποτρέψει οποιοδήποτε μεγάλο οικονομικό μέγεθος να εμπλακεί στα κοινά του Δικεφάλου. Ξυπνήστε όλοι! Από αυτόν τον ορκισμένο αντιΠαοκτσή δεν έχετε να περιμένετε τίποτα.

Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί αξιοκρατικά. Δεν υπουργοποιεί όποιον κι όποιον, αλλά καθηγητές. Έστω και της αλητείας.

2 σχόλια:

Τρελό γαιδόυρι είπε...

ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ
Τεμέτερον.
ΠΑΟΚ ΠΑΟΚΑΡΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΝ ΟΜΑΔΑ

palalos είπε...

Μ'αρέσει το άρθρο που βρήκες να σχολιάσεις...!!Να είσαι καλά και να περνάς από το τσαρδί μας...