Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

ενάντια του κοινωνικού-αθλητικού κατεστημένου"Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο ΠΑΟΚ από την ίδρυσή του πορεύεται με μοναδικό συμπαραστάτη και αρωγό τον κόσμο του. Η μοναδική δύναμη που προσφέρουν στην ομάδα οι φίλαθλοί της, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε στιγμές μεγαλείου.

Πολλές φορές στο παρελθόν διαπιστώθηκε ότι η σχέση αυτή ενοχλούσε. Είναι και τώρα προφανές ότι η συσπείρωση του κόσμου που καταγράφηκε με τα χιλιάδες διαρκείας που διατέθηκαν, καθώς και η γεμάτη Τούμπα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ενοχλούν αυτούς που θέλουν τον ΠΑΟΚ κομπάρσο, το «κακό παιδί» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τους ενοχλεί που ο ΠΑΟΚ παέι να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς «προστάτες» και «στηρίγματα». Αισθάνονται ότι απειλούνται και έχουν δίκιο. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει και πάλι το ρόλο που του αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό.

Το ρόλο του πρωταγωνιστή, όπως το απαιτούν οι φίλαθλοί του. Τα εμπόδια που κάθε μέρα δημιουργούνται -σίγουρα όχι τυχαία- μας οπλίζουν με δύναμη στην προσπάθεια να δικαιώσουμε τις προσδοκίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλον το κόσμο, που ονειρεύονται την ημέρα της επιστροφής του ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Κανένα εμπόδιο δεν είναι απροσπέλαστο για μία ομάδα που γεννήθηκε στην προσφυγιά και το όνομά της έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, κόντρα σε κάθε λογική. Καμία παρασκηνιακή δύναμη και ενέργεια δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο μας.

Κάθε απόπειρα αποσυντονισμού της προσπάθειάς μας θα πέσει στο κενό. Ο ΠΑΟΚ προχωράει ενωμένος, προσπερνώντας αδιάφορα τους «ποντικούς» που έμαθαν να ζουν και να δρουν στους υπονόμους, από τους οποίους δεν θα βγουν ποτέ.

Αυτή είναι και η τιμωρία τους. Ο δρόμος είναι ανηφορικός όχι μόνο για τη Διοίκηση, τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Είναι ανηφορικός και για τους φιλάθλους που προσφέρουν χρόνια τώρα χωρίς να εισπράττουν. Στο τέλος της διαδρομής περιμένει η επιτυχία. Η ανταμοιβή της προσπάθειας θα είναι τόσο μεγάλη, που όλοι θα αισθανθούμε δικαιωμένοι για τον αγώνα μας.

Βαδίζουμε μόνοι, χωρίς καμία βοήθεια, παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε, αν και στο θέμα αυτό θα αναφερθούμε σύντομα και λεπτομερώς. Την Κυριακή για άλλη μία φορά, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, θα καταγραφεί η δύναμη του ΠΑΟΚ. Η δύναμή σας!"

πρόεδρος παε ΠΑΟΚ-Θ.Ζαγοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: