Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

εθνικοί νταβατζήδες






ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ είναι η καραμπινάτη διαπλοκή της σημερινής κυβέρνησης με αυτούς που ο πρωθυπουργός της κ. Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε «νταβατζήδες» στο περίφημο γεύμα του Μπαϊρακτάρη.

ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ τότε ο πρωθυπουργός τον αρχάγγελο της κάθαρσης, της εξυγίανσης και της επανίδρυσης του κράτους, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά, από την αντιπολίτευση, κατά του Βιντεολόττο και του «Πάμε Στοίχημα».

ΒΡΕΘΗΚΕ από τη θέση της εξουσίας «αγκαλιά» με τους «νταβατζήδες», με αυτούς που απειλούσε, ότι θα συγκρουστεί. Δεν συμβιβάστηκε, αλλά παραδόθηκε. Με δική του συναίνεση και ευλογία θρονιάστηκε η Intralot με απευθείας ανάθεση στον ΟΠΑΠ.

ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ στο σκοτάδι, δηλαδή κρυφά, χωρίς να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της σύμβασης, τα οποία θα έπρεπε να ανακοινωθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τον ΟΠΑΠ (αλλά και από την Intralot). Αυτές οι δουλειές, κατά την κυβέρνηση της σεμνότητας και της ταπεινότητας, της δήθεν διαφάνειας, δεν γίνονται στα φανερά.

ΑΜΗΧΑΝΟΣ μετά τις αποκαλύψεις της «Ε» εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος χθες. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις. Παρέπεμπε συνεχώς στον ΟΠΑΠ, δηλώνοντας: «Νομίζω, ότι ο ΟΠΑΠ θα δώσει απαντήσεις. Ή θα απευθυνθείτε εσείς. Εγώ, πάντως, σίγουρα θα μάθω τι ακριβώς έχει συμβεί». Εγώ, ποιος; Ο εκπρόσωπος του «βασικού μετόχου».

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Ρουσόπουλος τι έχει συμβεί; Δεν γνωρίζει, ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ έχουν τοποθετηθεί στελέχη συνδεδεμένα με το Μαξίμου;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και αυτά και πολλά άλλα στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα έκρυψαν όλα, ότι αγκάλιασαν τον κ. Κόκκαλη, τον γιγάντωσαν περαιτέρω (δεν τον βρήκαν αδύναμο, είναι αλήθεια) και του τα έδωσαν όλα με διάφορες μεθοδεύσεις. Εφτασαν στην απευθείας ανάθεση, τελικά, για να μη χαθεί ούτε μια μέρα κερδοφορίας από τον τζόγο, που τόσο καταδικάζει η ηθικολογούσα κυβέρνηση...

ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ γνωρίζει και δεν μιλάει η κυβέρνηση για την αμαρτωλή σύμβαση. Δεν μιλάει, όμως, ούτε και η αντιπολίτευση, ούτε και τα κανάλια είπαν κάτι για την αποκάλυψη του σκανδάλου διαπλοκής. Πρόκειται για ομερτά.

ΑΥΤΗ Η συνωμοσία σιωπής ρίχνει βαρειά σκιά στον πολιτικό κόσμο, στα κόμματα και στα κανάλια, αποδεικνύοντας ότι είναι μεγάλο το εύρος της διαπλοκής και της ανοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: