Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2007

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ...


ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ‘‘ΦΙΛΟΙ‘‘ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΜΗΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΒΕΤΟ ΣΤΑ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ….

ΤΕΛΟΣ…..

ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ‘‘ΔΙΚΟΙ‘‘ ΜΑΣ…ΤΗΣ ΕΦΥΓΕ Η ΠΕΡΟΥΚΑ ΤΗΣ ΝΤΟΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η ΦΑΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ….ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ….

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ….

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο μικρός γιωργάκης, ο χοντρός και τρελός παγκαλάκος, ο σεβάσμιος παππούλης ο παπούλιας, ΚΑΙ ΤΩΡΑ η ντορούλα μας, όπως και ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ…..

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ : ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ……ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ…

----


ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΣΟ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΦΑΡΑ ΕΙΝΑΙ…..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΝ Ε.Ε.

Ανεπανόρθωτες ζημίες στη Μονή της Μεταμορφώσεως του Χριστού, στο νησί Χάλκη της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε συνεργείο της τουρκικής δασικής υπηρεσίας για ανεξήγητους λόγους, την Τρίτη.

Το συνεργείο εμφανίστηκε στο χώρο του μοναστηριού, που βρίσκεται σε έναν από τους λόφους του νησιού το πρωί, και αφού εξανάγκασε τους φύλακες και τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τον ναό και τα οικήματα, ξεκίνησε την διαδικασία κατεδάφισης.

Μόλις ο ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μητροπολίτης Μοσχονησίων κ.Απόστολος, πληροφορήθηκε τα γεγονότα, ενημέρωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατόπιν διαβημάτων του οι εργασίες κατεδάφισης σταμάτησαν. Όμως ήδη η μονή είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε καμία επίσημη προειδοποίηση από Τουρκικής πλευράς για επικείμενη κατεδάφιση του ιστορικού μνημείου. Σύμφωνα μάλιστα με την ομογενειακή εφημερίδα Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης, όταν η Ελληνική πλευρά προειδοποίησε πως η συγκεκριμένη πράξη θα δημιουργούσε αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα, εισέπραξε την οργισμένη απάντηση των τουρκικών Αρχών.

Το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως βρίσκεται στο λόφο απέναντι από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, χρονολογείται από το πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα και είναι γνωστό και ως «Μακάριος». Πρόκειται για ένα από τέσσερα μοναστήρια που βρίσκονται στη Χάλκη, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Αγίας Τριάδος εντός της Θεολογικής Σχολής.

πηγή : e-liberta.gr

ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ...
αναμένουμε με αγωνία την απάντηση των κοινοβουλευτικών ακροδεξιών-φασιστών στα
Μέσα Μαζικής Εξόντωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: