Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2007

ΟΙ " ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ......ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ...ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ......



«Αδέρφια μου, Τούρκοι»...

Έτσι αποκάλεσε ο κ. Αλί Μπαμπατζάν τους περίπου 600 μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου και λυκείου Κομοτηνής, που τον υποδέχτηκαν στην περιοχή, συνοδεία των μελών της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» της μουσουλμανικής μειονότητας και των δύο μουσουλμάνων βουλευτών, κρατώντας λουλούδια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην Θράκη (έφθασε από την Αθήνα στις 2 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχτηκε ο γ.γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης), στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός, όχι μόνον γιατί ήγειρε θέμα τουρκικής μειονότητας, αλλά κυρίως γιατί κάλεσε την Ελλάδα να μην φοβάται αυτή καθαυτή την χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να εξαλειφθεί η συνείδηση των 100.000 ομοεθνών μου, που ζουν στην Θράκη».

Ο κ. Μπαμπατζάν, όμως, δεν έμεινε μόνο στην παραπάνω δήλωση. Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον μη αναγνωρισμένο μουφτή, κ. Ιμπραήμ Σερίφ και απαντώντας σε σχόλιό του για παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών από το ελληνικό κράτος, επειδή δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες, ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι «η τουρκική πλευρά γνωρίζει το θέμα και το θέτει κάθε φορά στις συζητήσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους».

Μιλώντας, δε, αργότερα σε συγκέντρωση μειονοτικών, σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της μειονότητας, η επίλυση των οποίων θα φανεί στα αποτελέσματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και κατέληξε: «Η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε. και πρέπει να εξασφαλίζει όλα τα δικαιώματα στους πολίτες της», καλώντας τους μειονοτικούς να διεκδικήσουν με όλα τα νόμιμα μέσα τα δικαιώματά τους, αναφέροντας ως παράδειγμα το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο οποίο, όπως επισήμανε, έχουν κερδηθεί πολλές υποθέσεις.

Ο κ. Μπαμπατζάν μετέβη αρχικά στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, επισκέφθηκε τα γραφεία της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», η λειτουργία της οποίας έχει απαγορευτεί από τα δικαστήρια και στην συνέχεια προσευχήθηκε στο τέμενος Εσκί Τζαμί. Λίγο πριν τερματίσει την ανεπίσημη αυτή επίσκεψή του σε μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, έκανε έναν περίπατο στην πόλη της Κομοτηνής με την σύζυγό του, επισκέφθηκε το μειονοτικό χωριό Αριανά - κοντά στις Σάππες - και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην Αλεξανδρούπολη, απ΄ όπου αναχώρησε αεροπορικώς για την Τουρκία.



πηγή : e-liberta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: