Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2007

Οι επιθέσεις νεοναζί έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα....



Οι επιθέσεις νεοναζί εναντίον μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, καταγγέλλουν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο δικηγόρος της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα Γιώργος Γκουντούνας δήλωσε την Τετάρτη (5/12) ότι «διαπιστώνεται κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας, σε μεγάλο βαθμό εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια».

Το τελευταίο συμβάν σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν νεοναζιστές επιτέθηκαν στο σπίτι όπου διέμεναν πακιστανοί εργάτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στη ρατσιστική βία, ωστόσο μικρές ομάδες νεοναζιστών έχουν προκαλέσει κατά καιρούς βανδαλισμούς σε εβραϊκά σημεία της χώρας.

Στο στόχαστρο η Αστυνομία

«Όταν οι αστυνομικοί ήρθαν μια ώρα αργότερα, το πρώτο που έκαναν ήταν να μας ρωτήσουν εάν είχαμε άδεια παραμονής», δήλωσε ένας από τους μετανάστες.

Ο Γιάννης Σιφακάκης, εκπρόσωπος της αριστερής Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η αστυνομία αρχικά αποθάρρυνε τον τραυματισμένο άνδρα να υποβάλλει μήνυση εναντίον των δραστών.


πηγή : cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: