Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΙ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ....ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...


Ο τουρκικός στρατός με αεροπορική υποστήριξη εισέβαλε σε μεθοριακές περιοχές στο Βόρειο Ιράκ κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του κατά των ανταρτών του PKK.


Αν και η επίσημη θέση του τουρκικού Επιτελείου είναι ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που προσδίδουν μεγάλη σημασία στην εδαφική ακεραιότητα και σταθερότητα του Ιράκ», η συνέχεια της ανακοίνωσης, που υπογραμμίζει ότι θα αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν αλλά και «όταν επιτευχθούν οι στόχοι τους», ίσως προϊδεάζει για δημιουργία μόνιμου προγεφυρώματος στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν.

Είχαν προηγηθεί βομβαρδισμοί θέσεων των κούρδων ανταρτών το προηγούμενο 24ωρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στην επιχείρηση συμμετέχουν 10.000 στρατιώτες.

Θα πρέπει να σημειώθεί ότι ίσως δεν είναι τυχαία η επιλογή του χρόνου της εισβολής, καθώς έρχεται σε μία περίοδο γενικής αμφισβήτησης της έννοιας των παραδοσιακών συνόρων, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

«Δεν γνωρίζει τίποτε» η ιρακινή κυβέρνηση

Η ιρακινή κυβέρνηση δεν γνωρίζει για την τουρκική χερσαία επιχείρηση εναντίον των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι.

"Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες από τους συνοριακούς φρουρούς για τουρκικές δυνάμεις που πέρασαν τα διεθνή σύνορα", τόνισε ο Ζεμπάρι στο Ρόιτερ.

"Δεν ήταν και η καύτερη είδηση"

Ενώ ο αμερικανικός στρατός γνώριζε ότι διεξάγονται μικρές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα δήλωσε ότι η εισβολή των τουρκικών δυνάμεων εναντίον Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ «δεν ήταν και η καλύτερη είδηση», σημειώνοντας πως «μια χερσαία επιχείρηση είναι ένα εντελώς καινούριο επίπεδο».

Ο κ. Μπράιζα υπογράμμισε ότι η χώρα του συνεργάζεται πλήρως με την Τουρκία, από τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να της παράσχει πληροφορίες για τις ακριβείς θέσεις του PKK στο Β. Ιράκ, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον αμάχων.


πηγή : ethnos.gr

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ....

ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΕΞΠΡΕΣΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: