Παρασκευή, Μαΐου 23, 2008

Παρέμβαση εισαγγελέα για την Μονή Εσφιγμένου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιβολή της κρατικής βούλησης άμεσα που σημαίνει και άμεση βίαιη εκδίωξη, από το Άγιο Όρος, με τη χρήση της Αστυνομικής Δύναμης, των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου -που κατέχουν τη Μονή από το 1972- ζητά με έγγραφο-βόμβα προς την κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία, την ηγεσία της δικαιοσύνης και την ηγεσία της αστυνομίας, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Φλωρίδης.

Όπως τονίζει ο κ. Φλωρίδης «Η επιβολή της κρατικής βούλησης η οποία θα επιβεβαιώσει την Ελληνική Πολιτειακή κυριαρχία στο Άγιο Όρος και την πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου επ αυτού αποτελεί πλέον μονόδρομο. Επιβάλλεται η άμεση επέμβαση της δημόσιας δύναμης, η οποία μπορεί γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς επιπλοκές να προβεί στην εκτέλεση της απόφασης περί απέλασης των παρανόμως κατεχόντων την Ι. Μονή», ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «Λύση για όλα τα προβλήματα υπάρχουν πάντα. Ζητούνται οι λύτες».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος χαρακτηρίζει μονόδρομο την επιβολή της κρατικής βούλησης, επισημαίνει πως τίθεται μείζον νομικό, εκκλησιαστικό και εθνικό ζήτημα με την μη απομάκρυνση των σχισματικών μοναχών. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η παραμονή των μοναχών στην Μονή Εσφιγμένου είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, καθώς και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι η μη λύση του θέματος μπορεί να οδηγήσει σε επέκταση του φαινομένου μέσω του μιμητισμού από άλλους μοναχούς, οι οποίοι θα επικαλεστούν το «δεδικασμένο».


περισσότερα στο : e-liberta.gr

1 σχόλιο:

anasazi είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 2.6.2008

Την Πέμπτη 5.6.2008 και ώρα 18.30 έξω από την Βουλή των Ελλήνων επί της Λεωφ. Αμαλίας (Σύνταγμα), οι φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Αγίου Όρους από όλη την Ελλάδα και όσοι υπερασπίζονται τα ανθρωπινα δικαιώματα, θα δηλώσουν παρόντες στον αγώνα για δικαίωση της Μονής Εσφιγμένου με ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία. Η φωνή χιλιάδων φίλων θα ενωθεί μαζί με την κραυγή αγωνίας των αποκλεισμένων μοναχών, ενάντια στις εισαγγελικές εντολές που ζητούν άμεση αστυνομική επέμβαση στο Αγιο Όρος και δη στην πλέον παραδοσιακή Μονή, το έγκλημα της οποίας είναι να τηρεί τα πατερικά κείμενα, όπως υπάρχουν και να μην δέχεται η παγκοσμιοποίηση να πλήξει το Αγιον Όρος. Έτσι λοιπόν, έχουν ποινικοποιηθεί θρησκευτικές διαφορές και οδηγούν σε θανατική καταδίκη107 μοναχούς.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ !

Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλινίκης, με συνεχείς ποινικές διώξεις, δυσχεραίνει στο έπακρον την επιβίωση των μοναχών (απαγορευθηκε η μεταφορά τροφίμων, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διεκόπη η επικοινωνία κλπ). Ο συνεχόμενος αποκλεισμός και η στέρηση των βασικών για την ανθρώπινη επιβίωση, οδηγούν με βεβαιότητα στον θάνατο των 107 αποκλεισμένων μοναχών.

Οι 107 μοναχοί δεν είναι καταληψίες (αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται εντός της Μονής συνεχώς για 60, 70 ή και 80 ακόμη χρόνια – το Μοναστήρι λειτουργεί 15 αιώνες με συνεχή διακονία και συνεχίζεια0. Δεν μπορεί στην Ελλάδα του 21ου αιώνα θρησκευτικές διαφωνίες να γίνονται θανατικές ποινές.

Απαιτούμε την άρση όλων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μοναχών της ιστορικής Μονής Εσφιγμένου. Να αφεθούν οι μοναχοί της στην εκτέλεση του φιλήσυχου πνευματικού τους έργου.

Εμείς θα είμαστε εκεί και θα διεκδικούμε δικαιοσύνη, προκειμένου να μην εμποδιστούν ξανά οι πιστοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, να συμμετάσχουν στην πανήγυρη (Αναλήψεως) της 5ης Ιουνίου, όπως απαράδεκτα συνέβη και φέτος. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν άμεσα. Απαιτούμε δικαιοσύνη !
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Με εκτίμηση
Οι φίλοι της παραδοσιακής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Αγίου Όρους