Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2008

ME ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ......

ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΦΤΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...

"Στην αρμενική πρωτεύουσα, Ερεβάν, αναμένεται να μεταβεί το Σάββατο (6/9) ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλά Γκιούλ, έπειτα από πρόσκληση του αρμένιου ομολόγου του Σέρζ Σαρκισιάν, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων των δύο χωρών για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010.

Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας κίνηση, καθώς ο Γκιούλ είναι ο πρώτος επικεφαλής του τουρκικού κράτους που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αρμενία.

«Μια επίσκεψη που πραγματοποιείται με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα θεωρείται ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κλίμα φιλίας στην περιοχή. Υπό την οπτική αυτή, ο πρόεδρός μας απεδέχθη την πρόσκληση» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της τουρκικής προεδρίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το παιχνίδι θα παίξει κεντρικό ρόλο στην άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την προσέγγιση ανάμεσα στους δύο λαούς που έχουν κοινή ιστορία και θα προετοιμάσει ένα νέο έδαφος» τονίζεται ακόμα και προστίθεται: «Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι μία ευκαιρία για τους δύο λαούς να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα». Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση είχε διατυπωθεί από τον Αύγουστο.

Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και τα μεταξύ τους σύνορα είναι κλειστά. Η Αρμενία προσπαθεί να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων, κατοίκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915, κάτι που αρνείται πεισματικά η Τουρκία."

πηγή : cosmo.gr

ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.....

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Υπάρχουν και Τούρκοι που παραδέχονται την Γενοκτονία -ειδικά την αρμένικη- αλλά δυστυχώς είναι πολυ λίγοι κα ιακόμη χειρότερα δεν κυβερνουν το αντιθετο μαλιστα..

palalos είπε...

...το ξέρω φίλε μου...δυστυχώς για να παραδεχτείς κάτι χρειάζεται καταρχίν να είσαι πολιτισμένος και κατα δεύτερο να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί....οι τούρκοι δεν είχαν τίποτα από τα δύο ποτέ....

spyros1000 είπε...

σιγα μην παραδεχτουν οι τουρκοι την γενοκτονια,ουτε των ποντιων εχουν παραδεχθει...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τελικά υπάρχουν και χειρότεροι ηγέτες από τους δικούς μας