Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ......Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Π.Ο.Κ. ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....(συνέχεια)

"Σημειώθηκε το πρώτο ρήγμα στη σύμβαση OΠAΠ-Intralot», γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με την ίδια, ο νέος άρχων του οργανισμού, ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, έχει ήδη αμφισβητήσει «την ισχύ του άρθρου 13 της σύμβασης , με το οποίο ο ΟΠΑΠ έχει δεσμευθεί να αγοράσει από την Intralot 24.900 τερματικές μηχανές αντί 20 εκατ. Ευρώ». Η συνέχεια βέβαια θα δείξει αν οι κινήσεις του κ. Χατζηεμμανουήλ, τις οποίες είχαμε προβλέψει εδώ και μέρες (βλέπε εδώ) θα οδηγήσουν σε απλή εξομάλυνση της συμφωνίας-μαμούθ, ή σε νέα σύρραξη της κυβέρνησης με την …«διαπλοκή».
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια προκύπτει από το εξής: Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου, όπως ήταν και ο προκάτοχός του, ο κ. Κωστάκος. Γιατί λοιπόν ο ένας υπέγραψε τη σύμβαση και την υπερασπίζεται και ο άλλος την αμφισβητεί; Στο απλό αυτό ερώτημα, από το Μαξίμου απαντούν αφοπλιστικά: «Μας ξεγέλασαν» (!!!) Τους κορόιδεψαν δηλαδή και υπέγραψαν πίσω από τις πλάτες τους μια σύμβαση για την οποία βοούσε ο τόπος επί τρία χρόνια και από την οποία καθορίστηκαν και πολλά άλλα, διαπλεκόμενα και μη.
Προσέξτε όμως και κάτι άλλο: Την περασμένη Παρασκευή, πάλι η «Ε», έγραψε το εξής σε άλλο ρεπορτάζ για τον ΟΠΑΠ, υπο τον τίτλο «Άκρα του Τάφου Σιωπή»: «Τώρα όλοι αναμένουν τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο κ. Χατζηεμμανουήλ. Θα καταγγείλει ή θα εξομαλύνει με επαναδιαπραγμάτευση τη σύμβαση; Αυτό θα φανεί σύντομα, δεδομένων των δυσκολιών όχι μόνο της σύμβασης που μοιάζει καλά κλειδωμένη, αλλά και των φημών που την περιβάλλουν. Αυτές φτάνουν στο σημείο να αποδίδουν τον ενδοτισμό και τελικά την παράδοση της κυβέρνησης ακόμα και σε απειλές για την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, στελεχών της» (βλέπε εδώ).
Δηλαδή, η «Ε» μας λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι όλα αυτά έχουν σχέση με τις υποκλοπές. Αυτό δεν καταλαβαίνετε κι εσείς; Και είναι άραγε τυχαίο ότι, εντελώς ξαφνικά, το θέμα των υποκλοπών αρχίζει και παίζει και αλλού; Όπως στον «Ελεύθερο Τύπο» που ως «1η Προδημοσίευση» από το βιβλίο του κ. Λούλη διαλέγει σήμερα τα «επικοινωνιακά λάθη στην υπόθεση των υποκλοπών» (βλέπε εδώ). Ποιόν ενδιαφέρει άραγε το θέμα αυτό, τώρα; Υπάρχουν τίποτα νέες συμμαχίες στο παρασκήνιο, για να καταλάβουμε κι εμείς; Έχουν σχέση όλα αυτά με τους φόβους που προκαλεί η επέλαση ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: