Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Η ΕΠΟΝΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Αργώ" & την υποστήριξη Ποντιακών σωματείων Νοτίου Ελλάδος θα πραγματοποιήσουμε τα εξής:

Από Κυριακή 17/5 έως Τρίτη 19/5 θα λειτουργήσουν δύο περίπτερα επί της Πλατείας Μοναστηρακίου,το ένα ως εκθεσιακός χώρος εγγράφων & φωτογραφιών & το άλλο ως εκθεσιακός χώρος βιβλίων.Στα περίπτερα θα έχετε την ευκαιρία παρακολουθώντας την έκθεση να ακούτε ταυτόχρονα δημώδη άσματα του Πόντου & να παρακολουθήσετε βιντεοπροβολή της ταινίας μικρού μήκους της ΕΠΟΝΑ με θέμα:"Αφιέρωμα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".Επίσης,θα παραδίδονται ενημερωτικά έντυπα για τον Πόντο & την Γενοκτονία (στα Ελληνικά & σε άλλες γλώσσες) & θα διανέμεται δωρεάν DVD για τα γενοκτόνα χρόνια.

Δευτέρα 18/5 στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τις 353.000 ψυχές των θυμάτων της Γενοκτονίας και θα ακολουθήσει χαιρετισμός του ιστορικού κ. Κ.Φωτιάδη.Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί ολονυχτία στην οποία ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα αποδίδουν ακριτικά άσματα του Πόντου θα είναι ο Αμαραντίδης Γ. ο Καρασαββίδης Δ. με τον Ισχνόπουλο Ι. και τους μαθητές τους από τον «Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο,ΕΜΠΟΣ».

Τρίτη 19/05,παράλληλα με τα περίπτερα, η Ένωση θα συμμετέχει στην κεντρική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν περί τα 20 με 25 Σωματεία Ποντιακού Ελληνισμού της Νότιας Ελλάδας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία του Συντάγματος,έπειτα από την ομόφωνη επιθυμία των Σωματείων που συμμετείχαν στις 2 συνελεύσεις του Σ.Πο.Σ. Ν.Ελλάδος και Νήσων να πραγματοποιείται ανήμερα η κεντρική εκδήλωση. Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης έχει ως εξής:

18:00μμ Προσέλευση στο χώρο του μνημείου. 18:30μμ Σύντομη ομιλία του Καθηγητού Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νεοκλή Σαρρή. 18:40μμ Κατάθεση στεφάνου από τα σωματεία Ποντιακού Ελληνισμού Ν.Ελλάδος. Έναρξη Πορείας. 19:00μμ Επίδοση ψηφίσματος στο Υπουργείο Εξωτερικών. 19:30μμ Θυροκόλληση ψηφίσματος στην τουρκική Πρεσβεία.
Σας περιμένουμε όλους να περάσετε μια βόλτα από το Μοναστηράκι και φυσικά στην πορεία στις 19/05!

2 σχόλια:

doctor είπε...

Όλα καλά τεμέτερον αλλά αβούτον τον Σαρή ξάι κι θέλα τον.
Άβούτος εν πολλά ακραίος και τιδέν πα κι λέει, μόνο ιλάζ, πετάει σάλια και κουνάει τα χέρια του σαν τροχονόμος!!!!

Ανώνυμος είπε...

doctor
Όλα καλά ΔΕΝ είναι.
Καλώς οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες. ΑλΛά :

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι την
"..κεντρική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν περί τα 20 με 25 Σωματεία Ποντιακού Ελληνισμού της Νότιας Ελλάδας..... έπειτα από την ομόφωνη επιθυμία των Σωματείων που συμμετείχαν στις 2 συνελεύσεις του Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.."

-Αφού η επιθυμία άρα και η απόφαση ήταν ομόφωνη ΓΙΑΤΙ συμμετέχουν στην κεντρική εκδήλωση μόνο 20-25 σωματεία ?

-Μήπως κάποιος να μας πληροφορήσει ποια είναι αυτά τα 20-25 σωματεία?

Ρητορικά τα ερωτήματα γιατί:
- ΟΥΤΕ ομόφωνη επιθυμία για την φετινή κεντρική εκδήλωση μνήμης υπήρξε
-ΟΥΤΕ φυσικά 20-25 σωματεία υπάρχουν.

Αυτο που υπάρχει είναι ότι :

Κάποιοι πονηρούληδες που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη προσπαθούν εμφανώς να διασπάσουν τον ποντιακό χώρο στην Νότια Ελλάδα, μια που ο ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και η ΠΟΕ μιλούν για κεντρική εκδήλωση Μνήμης την Κυριακή 24 Μαϊου,
Στόχος τους ? Ο ποντιακός χώρος, το ποντιακό κίνημα να γίνει πιο ευάλωτος στις ίντριγκες και τις ορέξεις του κάθε σαλτιμπάγκου, ερμαιο οικονομικών συμφερόντων και της κάθε εξουσίας.


Κρίμα πάντως για την ΕΠΟΝΑ.
Όπως ξεκίνησαν θα περίμενε κανείς από αυτούς νέες ιδέες, φρέσκο αέρα στα δρώμενα του ποντιακού χώρου και αυτοί έχουν καταντήσει να γίνονται ευκαιριακό παιχνιδάκι στα χέρια μερικών σαλτιμπάγκων.

Την κατανόησή σου φίλε παλαλέ για τον χώρο.

Την καλημέρα μου.
Ο..περαστικός